Gemeente Weert

11 mei 2005

Gemeente en beroepsonderwijs tekenen intentieverklaring

VERSTERKING VAN BEROEPSONDERWIJS IN WEERT

Met het tekenen van een intentieverklaring door de ROC Gilde Opleidingen, het Kwadrant (onderdeel van het Bisschoppelijk College) en het gemeentebestuur van Weert spreken deze drie partijen af gezamenlijk te gaan samenwerken door in Weert technisch middelbaar beroepsonderwijs te realiseren. Onderwijs-wethouder mevr. Marie-Michèle Stokbroeks zal samen met vertegenwoordigers van de beide onderwijsinstituten een gezamelijke verklaring ondertekenen op vrijdag 13 mei a.s. om 11.00 uur in de raadzaal van het stadhuis in Weert.

Daarmee wordt het mogelijk met ingang van het schooljaar 2005/2006 in Weert de studierichting Algemene Techniek te volgen en wel in de gebouwen van het Kwadrant aan de Thornstraat in Weert. Om straks klaar te zijn voor deze vorm van onderwijs zal het Kwadrant binnenkort starten met een renovatie van de bestaande accommodatie.

Er is momenteel in de regio Weert en Cranendonck relatief veel vraag naar arbeid in de sectoren chemie en kunststof, metaal en machines, de voedings- en genotmiddelenindustrie en de welzijnszorg. Het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO) en het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) leveren samen 70 procent van de benodigde beroepsgroep. Dit type onderwijs is evenwel dun gezaaid in de regio en er vindt een matige doorstroming plaats van leerlingen uit het VMBO naar MBO.

Om daarin verandering te brengen werd besloten tot een samenwerking tussen ROC Gilde Opleidingen en het Kwadrant. Het Weerter gemeentebestuur had daarin een sturende rol. De wens tot samenwerking wordt nu gemarkeerd door het zetten van een handtekening onder een intentieverklaring.

2005.070 JN


---- --