Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Dicht' het financiële gat van Stichting Potvis Vlieland

Op 26 juni 2004 is er een potvis aangespoeld op het strand van Vlieland. Stichting Potvis Vlieland heeft het skelet van deze potvis veilig kunnen stellen en wil het skelet in Informatiecentrum De Noordwester op Vlieland gaan exposeren. Aangezien Vlieland in een lang verleden voornamelijk leefde van de walvisjacht is dit unieke gelegenheid om rond dit skelet een expositie in te richten.

Om het skelet van de potvis in Informatiecentrum De Noordwester te kunnen exposeren moeten de botten geprepareerd worden. De kosten voor het prepareren en ophangen in Informatiecentrum De Noordwester bedragen al ruim E35.000,=. Stichting Potvis Vlieland heeft zich ten doelgesteld om het benodigde geld voor het prepareren bijeen te brengen. In de afgelopen maanden heeft Stichting Potvis Vlieland via particuliere donaties E11.000,= binnen gekregen. Deze mensen 'kochten' centimeters Potvis. Men kan nog steeds cm Potvis kopen. Een tiental Vlielandse bedrijven en wat bedrijven aan de wal hebben E12.000,= gedoneerd. Dit is al een enorme bijdrage maar toch zitten wij nog met een gat van ruim E13.000,= alleen voor de preparatie. Dan moet er ook nog geld komen voor de expositie.

Om dit financiële gat te dichten hebben wij het volgende bedacht. Wij willen een Financiële Potvis Dichtbundel uit gaan geven. Iedereen die hieraan aan mee wil werken kan een gedicht met als onderwerp de Potvis insturen. Al deze gedichten samen bundelen wij dan in een boekje en gaan dit verkopen. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Stichting Potvis Vlieland voor het prepareren en exposeren van het Potvisskelet. Alle inzenders stellen hun gedicht kosteloos beschikbaar aan Stichting Potvis Vlieland. Wij kunnen dan de Financiële Potvis Dichtbundel uitgeven en deze bundel verkopen. Wij roepen mensen op die een gedicht willen maken dit gedicht op te sturen naar:

potvisgedicht@denoordwester.nl

of naar

Stichting Potvis Vlieland
Dorpsstraat 150
8899 AN Vlieland

Voor inlichtingen en eventuele foto's van de Potvis kunt u contact opnemen met,

Marc ter Ellen,

Stichting Potvis Vlieland
Dorpsstraat 150

8899 AN Vlieland

Tel. 0562-451700

Mob. 06-50440000
Fax. 0562-453017

E-mail potvis@denoordwester.nl

Banknummer 24.34.28.594


---- --