3 e persbericht van woensdag 11 mei 2005

Eindhoven 11-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroving

Een man van 47 uit Eindhoven is woensdagavond rond 20.15 uur op het Achterom beroofd van zijn horloge en zijn geld. De man liep naar zijn auto die daar geparkeerd stond. Twee jongens op een brommer kwamen naar hem toe en vroegen hem de weg. Toen het slachtoffer de weg wilde wijzen pakte een van de twee een groot mes en bedreigde daarmee het slachtoffer. Hij moest zijn horloge en zijn geld afgeven.

De daders zaten op een zwarte Yamaha scooter. De bestuurder was rond de 20 jaar oud en ongeveer 1.70 meter groot. Hij had een getinte huidskleur en bruine ogen. Hij droeg een zwarte jas en een zwarte helm. De bijrijder was ongeveer 1.80 meter groot. Hij droeg een donkerblauwe jas en een zwarte helm met rode strepen.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Woensdag tussen 14.00 en 15.30 uur heeft de politie op de Keizer Karel V Singel een bromfietscontrole gehouden. Er zijn twintig bromfietsers bekeurd. Dertien daarvan waren opgevoerd. Verder bekeurde de politie omdat de helm niet werd gedragen en omdat er brommers niet waren verzekerd.

Woensdagmiddag werden verkeerscontroles gehouden op de Beukenlaan en de Willemstraat. Er zijn 36 bekeuringen uitgeschreven. De politie bekeurde onder meer voor het rijden door rood, niet dragen van de autogordel, bromfietsers zonder helm en het niet handsfree telefoneren in de auto.

Eindhoven: Auto gestolen

Woensdag tussen 10.30 en 18.00 uur is op Neckerspoel een rode Volkswagen Transporter met het kenteken VS-31-ZY gestolen.

Helmond: Snelheidscontroles

De politie heeft woensdag snelheidscontroles gehouden. Tussen 11.30 en 13.00 uur werd gecontroleerd op de Bakelsedijk. Daar werden tien automobilisten bekeurd. De snelste reed 68 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Op de Molenstraat werd tussen 14.00 en 16.30 uur gecontroleerd. Daar werden 23 automobilisten bekeurd. De snelste reed 75 km/u. De maximum snelheid bedraagt 50 km/u.