Nighttown Rotterdam

DO 12.05 ARCADE FIRE + support act (G)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Het is nog maar februari en ze gooien hier de een plaat van het jaar binnen: Funeral van Arcade Fire. Funeral staat al geruime tijd in de Moordlijst en menig kenner plaatste het album bij de favorieten van het afgelopen jaar. Nu Funeral eindelijk in Nederland verkrijgbaar is, kan het grote publiek kennis maken met Arcade Fire. En beter nog: de band live zien! Op donderdag 12 mei staat ze in de grote zaal van Nighttown.

De Canadese band, onder leiding van het koppel Win Butler en Régine Chassagne, maakt orkestrale popmuziek, vol weemoedige vioolklanken, klaterende pianoakkoorden en lievige xylofoonthema's. Butlers geëxalteerde zang doet aan die van David Byrne denken, zij het dat Byrnes afstandelijke voordracht door Butler wordt ingeruild voor hartstochtelijk bezongen weemoed.

Butler en Chassagne begonnen Arcade Fire met onder andere Butlers broer William en multi-instrumentalist Richard Reed Perry. Bij het opnemen van wat uiteindelijk Funeral werd, loopt de cast echter op tot een vijftien man. Zo springen enkele leden van A Silver Mt. Zion de studio binnen voor wat strijkers. En toch wordt het geen al te vrolijke bedoening: tijdens het opnameproces verliezen verschillende muzikanten naaste familieleden.

Er zit Talking Heads in deze muziek (niet voor niets trad de groep al op met David Byrne), maar net zo goed Mercry Rev of de drukte van Flaming Lips. Live schijnt het allemaal nóg geweldiger te zijn. Uitproberen? 12 mei in Nighttown!

NME: "Totally. F***ing. Awesome."
The Guardian: "One of the year's best already, by a mile"

DO 12.05 Arcade Fire + support act
Zaal open 20.00 uur
Aanvang support act: 21.00 uur
EUR 12,50 excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Velvet, Plaatboef

www.nighttown.nl / www.arcadefire.com

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om je af te melden!