Gemeente Soest

De Eng

Datum: 11/04/2005

Wijkschouw De Eng op 12 mei

Aanmelden voor 25 april

Op donderdag 12 mei vindt er 's avonds een wijkschouw plaats in de De Eng. De wijkschouw zal waarschijnlijk per fiets worden gedaan.

Bewoners van de Eng die vragen, ideeën of opmerkingen over de verbetering van de leefbaarheid van hun wijk hebben, kunnen deze voor 25 april per brief melden bij wijkcoördinator Benike van der Ploeg, gemeente Soest, postbus 2000, 3760 CA Soest of per mail: ploeg@soest.nl, telefoon (035) 609 37 15.

Melders van punten dienen wel aan de schouw deel te nemen. Wanneer deelname niet mogelijk is, kunnen punten zoals gebruikelijk ook worden doorgegeven aan het Meldpunt Woonomgeving, telefoon (035) 609 36 66 en via meldpunt@soest.nl Deelnemers aan de schouw ontvangen voorafgaand nog een definitieve uitnodiging en een overzicht van de punten. Ook bewoners van het wijkbeheerteam de Eng zullen deelnemen aan de schouw.

Een wijkschouw is een rondgang door een wijk of een deel van die wijk. Bewoners of vertegenwoordigers van instanties die actief zijn in een wijk nemen het initiatief om aan gemeente, politie, woningcorporatie en de welzijnsstichting Balans plekken te laten zien waarbij zaken in de openbare ruimte kunnen worden verbeterd. Dit kan gaan over bijvoorbeeeld veiligheid, het onderhoud van het groen, bestrating, het schoon houden van de buurt en verkeerssituaties. Groot voordeel van de wijkschouw is dat zaken veelal rechtstreeks kunnen worden besproken met de betrokken vertegenwoordigers van instanties.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer