Time : 4:08:52 PM
Date : Thursday, April 28, 2005
Sender Name: Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid

"Op de sofa bij de bouw" - 12 mei 2005
In te vullen: openstaande vacatures in West-Vlaanderen voor bouwberoepen

Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid - West-Vlaanderen Stationsstraat 2 Bus 7 - 8500 Kortrijk
htttp://www.debouw.be

FVB (Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid) West-Vlaanderen organiseert op 12 mei 2005 in het Fabriekspand te Roeselare een contactbeurs tussen de bouwsector enerzijds en de afstuderende jongeren en VDAB-werkzoekenden anderzijds. Vanaf 19u kan men in vier salons (werkgevers, vakbonden, VDAB en Jongeren Adviescentrum) terecht voor nuttige informatie om van start te gaan in de sector. De bouwsector biedt immers een brede waaier aan openstaande vacatures. Een goede doorstroom naar de sector verwezenlijken, is de belangrijkste doelstelling van deze avond. Alle afgestudeerden met een bouwdiploma zijn dan ook welkom, maar ook andere werkzoekenden kunnen zich aanbieden voor een van de vele vacatures. Deze avond wordt gerealiseerd in samenwerking met de hele sector!

West-Vlaanderen zoekt: m/v met bouwtalent
De bouwsector is steeds op zoek naar slimme handen om de openstaande vacatures in te vullen, ook in West-Vlaanderen. Er zijn openstaande vacatures voor o.a. schrijnwerkers, schilders, metselaars, bekisters, ...

West-Vlaanderen biedt: VCA veiligheid
Naast de Bouwschool van het Jaar voor Vlaanderen (VTI Roeselare), heeft West-Vlaanderen opnieuw (voor het derde jaar op rij) het hoogste aantal geslaagden in België. 74% van de West-Vlaamse deelnemers slaagden.

Vakmanschap en veiligheid zijn in de bouwsector nauw met elkaar verweven. In een bouwopleiding moeten beide elementen dan ook samen worden aangeleerd.
Iedere jongere die het examen op 8 maart afgelegd heeft, ontvangt op de contactbeurs een certificaat dat de kansen verhoogt om werk te vinden bij een bouwonderneming.
Steeds meer bouwondernemingen eisen namelijk van iedere werknemer dat hij een opleiding basisveiligheid heeft gevolgd en deze kennis onder de knie heeft. Het VCA-certificaat is dus een extra troef bij het solliciteren!

Informatie, gezelligheid en informaliteit
Op de contactbeurs "Op de sofa bij de bouw" kunnen afgestudeerden bouw en andere werkzoekenden zich informeren in een gezellig en informeel kader. Er wordt een hapje en een drankje aangeboden en een surprise act sluit de avond kleurvol af.

Vorig jaar werd deze contactbeurs voor de eerste maal ingericht, en kon rekenen op een aanwezigheid van 500 personen! De formule waarbij op een ontspannen manier met elkaar gepraat wordt, en waar eerste contacten gelegd worden tussen de potentiële arbeider en werkgever, blijkt een enorm succes.

Vier salons: vier bronnen van informatie
Werkgevers: In het salon van de werkgever kunnen bezoekers kennismaken met potentiële toekomstige werkgevers. Hiervoor werden de West-Vlaamse vacatures gebundeld in een jobkrantje. Vakbonden: Welke rechten en plichten heeft een bouwvakarbeider? Waarmee kan een vakbond helpen? Op deze en nog veel meer andere vragen kan men een antwoord vinden in het salon van de vakbonden. VDAB: VDAB consulenten begeleiden de bezoeker met raad en daad bij hun zoektocht naar een gepaste job. VDAB zorgt voor een goed begin. Jongeren Adviescentrum (JAC): Het leven is meer dan werken alleen. In het salon van het JAC kan de bezoeker terecht met vragen rond het huren van een woning, het beheren van persoonlijke papieren, kortom alles wat men moet weten om op eigen benen te kunnen staan.

De contactbeurs, één van de acties in het kader van een ambitieus opleidingsbeleid.
De bouwsector zorgt, via het Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid, voor beter opgeleide bouwvakarbeiders. Daartoe werkt de sector samen met het bouwonderwijs, versterkt het de bouwopleiding van werkzoekenden en coördineert het de bijscholing van de bouwvakarbeiders.

Praktische informatie:

Wanneer? Donderdag 12 mei 2005 om 19u
Waar? Fabriekspand - Veldstraat 56 - 8800 Roeselare

Contactpersoon:
Tatjana Samaey - regiomanager West-Vlaanderen
tatjana.samaey@fvbffc.be
T:056/24.55.43
GSM: 0478/84.33.36