Gemeente Lingewaard


Extra raadsvergadering voor inspraak Voorjaarsnota

Burgers, instellingen en verenigingen hebben donderdag 12 mei de mogelijkheid om hun gevoelen over de voorjaarsnota 2005 tijdens een openbare vergadering aan de raad kenbaar te maken. Vorig jaar is daar ruim gebruik van gemaakt. Dat kwam met name omdat toen ook nog sprake was van een bezuinigingsronde. Deze vroegtijdige inspraak over de voorjaarsnota heeft als voordeel dat de raad gevoelens uit de samenleving al in de voorbereidingen voor hun meningsvorming kan betrekken.

Ook geeft wethouder Joosten van financiën in deze opiniërende raadsvergadering een technische toelichting op de nota. Hij wordt bijgestaan door ambtenaren van de afdeling Financiën.

De voorjaarsnota is een document waarin de ontwikkelingen binnen de gemeente worden vastgelegd en wensen over nieuw te ontwikkelen beleid. Ook wordt een overzicht gegeven van de bijstellingen van bestaand beleid. Tenslotte wordt de huidige financiële positie van Lingewaard in beeld gebracht. De voorjaarsnota is in die zin belangrijk als document voor de toekomst. Het is namelijk een opmaat voor de eerstvolgende begroting. Met andere woorden, de Voorjaarsnota 2005 geeft richting aan de invulling van de programmabegroting 2006. Deze begroting komt 31 oktober van dit jaar aan de orde.

Na de extra raadsvergadering is inspraak niet meer mogelijk. In de volgende vergadering van 9 juni, waarin de Voorjaarsnota wordt behandeld, is namelijk geen ruimte ingeruimd voor spreekrecht voor burgers. Die ruimte is er dus alleen op 12 mei. Daarnaast kunt u opvattingen ook schriftelijk ter kennis brengen van de raad. U kunt dit doen door uw brief te richten aan de gemeenteraad van Lingewaard, t.a.v. de raadsgriffie, Postbus 15, 6680 AA Bemmel of via een mailbericht aan het griffiesecretariaat: j.arends@lingewaard.nl.

De Voorjaarsnota 2005 ligt ter inzage in de informatiehoeken van de gemeentekantoren Huissen en Bemmel.

De openbare vergadering wordt gehouden op donderdag 12 mei in de grote zaal van het Wapen van Bemmel. Aanvang 19.00 uur.

Geplaatst 29 april 2005