Gemeente Waterland


Op 12 mei 2005 organiseert de gemeente Waterland het eerste Waterlandse Foto: de jongeren in debat jeugddebat. Het jeugddebat is voor de Waterlandse jongeren een mooie gelegenheid om hun mening kenbaar te maken aan de wethouders. Het debat wordt gevoerd aan de hand van vier voorstellen, die de jongeren van tevoren zelf hebben bepaald; wat wil de jeugd nu graag in Waterland gerealiseerd zien? Voor de uitvoering van het winnende voorstel is een budget van 10.000,- gereserveerd.

Voorbereiding
De gemeente is al een aantal maanden bezig met de voorbereidingen voor dit debat. Er is genoeg enthousiasme voor het debat: zeventien jongeren uit de verschillende Waterlandse kernen hebben zich aangemeld. De groep gaat niet onvoorbereid het debat aan met de wethouders. Op donderdag 28 april werden de jongeren door middel van een debattraining klaargestoomd voor het echte werk. Tijdens deze training komen verschillende vaardigheden aan bod, zoals debatteren, Foto: jongeren in debat argumenteren, analyseren en interpreteren.

Het debat
Het debat start donderdag 12 mei om 19.15 uur en zal tot ongeveer 21.30 duren. Het debat vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. Onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider gaan de jongeren over vier voorstellen debatteren met de wethouders. De gespreksleider trekt na elk debat conclusies, waarna wethouder Keijzer aan het einde van de debatten bekend zal maken welk voorstel wint. Vanaf 3 mei vindt u op deze site meer informatie over de voorstellen. foto: jongeren in debat