Gemeente Maassluis

Gemeentebestuur en buurtbewoners met elkaar aan tafel op 12 mei

In het kader van de actie "Maassluizers dat zijn we allemaal", zijn vanaf de maand maart van dit jaar al verschillende zogenaamde buurttafels gehouden. Bij deze bijeenkomsten worden ongeveer zes tafels opgesteld waaraan bewoners en gemeentebestuurders met elkaar kunnen praten.Zowel door de deelnemende bestuurders als door bewoners worden deze bijeenkomsten als zeer positief ervaren. Daarom wordt er voorlopig doorgegaan met het organiseren van buurttafels. Op woensdag 12 mei staat de eerstvolgende buurttafel gepland. Deze buurttafel is speciaal bedoeld voor de bewoners van de Dijkpolder en de Vogelbuurt en wordt gehouden van 20.00 tot 21.30 uur in de Koningshof.

Op zaterdag 11 juni is er nog een buurttafel van 8.30 tot 10.00 uur. Deze wordt gehouden in café 't Smitje en is voor bewoners van de Steendijkpolder.

Met elkaar de dialoog aangaan over hoe het anders en beter kan is ook nu weer het uitgangspunt van de buurttafels. Door met elkaar te praten leren we elkaar beter kennen. En als we elkaar beter kennen, begrijpen we elkaar ook beter en wordt het samen optrekken een stuk plezieriger. Het is voor de Maassluise samenleving van belang elkaars opvattingen en levensvormen of geloof, te leren kennen en te respecteren. In principe zijn alle buurttafels openbare bijeenkomsten. Wie mee wil doen is van harte welkom.