Gemeente Heemskerk


Digiteam gaat van start

HEEMSKERK Op 12 mei aanstaande ondertekenen wethouder J.M. Kalverda en de leden van het nieuwe digiteam de redactieovereenkomst van de jeugdwebsite in de jeugdruimte van jongerencentrum Donkey. Het digiteam is de naam van de nieuwe jeugdredactie die de website www.jeugd-heemskerk.nl een metamorfose gaat geven. Zowel de inhoud als het uiterlijk wordt onder handen genomen. Het digiteam bestaat uit ongeveer twaalf jongeren tussen de veertien en achttien jaar.

Ruim vier jaar geleden werd de website www.jeugd-heemskerk.nl gelanceerd, vóór en dóór jongeren. De toenmalige redactieraad wordt nu opgevolgd door het digiteam. Dit frisse digiteam gaat de jeugdwebsite geheel restylen om te voldoen aan de wensen van de jongeren van nu.

Hackers-challenge
Eind maart is in Donkey een hackers-challenge georganiseerd, waar veel jongeren enthousiast bleken te zijn om iets te gaan doen voor de jeugdwebsite. Daarnaast hebben ruim tachtig jongeren zich aangemeld als newssniper. De newssnipers functioneren als een soort panel dat via MSN meedenkt en zijn mening geeft over allerlei zaken die jongeren aangaan en natuurlijk ook over de jeugdwebsite. Dankzij de inbreng van het digiteam en de newssnipers zijn al veel leuke en goed bruikbare ideeën naar voren gekomen. Het digiteam gaat met deze ideeën aan de slag om www.jeugd-heemskerk.nl te veranderen in een actuele website voor en door jongeren.