Gemeente Leiden

Hat Habits: tentoonstelling in stadhuis en Stadsbouwhuis

Van 12 mei t/m 8 juli 2005 worden in de vitrines van het stadhuis en in het Stadsbouwhuis dameshoeden tentoongesteld. De hoeden zijn gemaakt door Suzanne Ouwendijk.

Iets meer dan een jaar geleden begon Suzanne Ouwendijk een cursus dameshoeden maken aan de Volksuniversiteit van Leiden. Nu, ruim een jaar later, is het aantal zelfgemaakte hoeden uitgegroeid tot enige tientallen. Hieronder bevindt zich een aantal creatieve hoogstandjes, vaak met een knipoog. Zo is er een hoed met een zonnebril, met een klokje erin en een met nephaar.

Suzanne Ouwendijk is geboren in 1972 te Maassluis. Aan de vakschool voor Edelmetaalbewerking in Schoonhoven heeft ze de opleiding Graveren gevolgd. Al tijdens haar opleiding werd haar interesse gewekt voor het 3-dimensionale vormgeven. Ze volgde cursussen op het gebied van keramiek, beeldhouwen, schildertechnieken, airbrush, fotografie, gietmallen maken en emailleren Als hobby besteedt ze o.a. veel tijd aan beeldhouwen in steen en hout en aan keramiek. Ze geeft af en toe ook les in beeldhouwen in steen.

Nadere informatie
Suzanne Ouwendijk, tel. 070 - 327 17 81 / 06 - 27 41 31 56

---- --