FloraHolland


FloraHolland organiseert houdbaarheidsproeven lelie tijdens Bol-in-Bloei-Dagen

FLORAHOLLAND (3 mei 2005) - P.F. Onings BV laat op woensdag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 mei a.s. de lelies van vandaag én morgen zien tijdens de Bol-in-Bloei-Dagen. Welke cultivars en kleuren zitten eraan te komen en wat zijn de verwachtingen voor bijvoorbeeld het assortiment OT. In de geheel nieuwe proefkas van Onings te Poeldijk toont Onings u graag de meer dan 500 (bloeiende) variëteiten. Zij zijn jaarrond actief met het toetsen van de kwaliteit, waarbij onder ander meer bewaar- en preparatiemethodes getest en toegepast worden. Daarnaast test het bedrijf alle rassen en vindt er vergelijkend onderzoek plaats.

Om de sector een totaal aanbod aan informatie te verschaffen organiseert FloraHolland op locatie bij Onings een uitgebreide uitbloeiproef van het segment roze lelies. In deze test wordt de kwaliteit van de naoogst van het handelssortiment en haar opvolgers getest op vaasleven. Door de samenwerking tussen Onings en FloraHolland krijgt de lelieketen alle informatie bij elkaar om voor de toekomst een gerichte rassenkeuze te kunnen maken. Een unieke gelegenheid!

Onings BV en FloraHolland heten u van harte welkom. Zij ontvangen u graag bij Onings BV te ABC Westland in Poeldijk van 08.00 uur tot 18.00 uur.


---