Een dijk van een tentoonstelling in de Stratemakerstoren Nijmegen (04-05-2005)

Tentoonstelling toont op speelse wijze betekenis van rivierdijken in verleden en heden en de rol van het waterschap.

Op 12 mei om 16.00 uur opent dijkgraaf Gerrit Kok een bijzondere tentoonstelling van Waterschap Rivierenland in museum De Stratemakerstoren aan de Waalkade in Nijmegen. Met de tentoonstelling wil het waterschap voor een breed publiek, en met name voor kinderen, de dijken en daarmee de veiligheidstaak in ons rivierengebied onder de aandacht brengen. Bijzonder is, dat niet alleen de praktische betekenis voor de veiligheid van het gebied wordt uiteengezet, maar dat ook de emotionele beleving door dijkbewoners, agrariers, recreanten aan de orde komt. De tentoonstelling zet bovendien aan tot nadenken over toekomstige ontwikkelingen in waterbeleid.

`Een dijk van een tentoonstelling' laat bezoekers zelf ervaren welke (water)krachten er op het dijklichaam worden uitgeoefend, en nodigt uit om hoogwatersituaties te simuleren en dijkcoupures binnen een gelimiteerde tijd te sluiten.

De tentoonstelling zal tot eind dit jaar in de Stratemakerstoren te zien zijn. Het museum is gevestigd aan de Waalkade 83-84.

Kinderen en hun ouders die de tentoonstelling willen ervaren zijn van harte uitgenodigd om donderdag 12 mei om 16.00 uur aanwezig te zijn bij de opening.