Gemeente Barneveld


Hoogste punt vernieuwbouw gemeentehuis

Op donderdag 12 mei bereikt de vernieuwbouw van het gemeentehuis officieel het hoogste punt. In de bouw is het traditie dat dit met de bouwers wordt gevierd. Namens de gemeente verricht wethouder Tijmensen een officiële handeling. Dit gebeurt rondt 15.45 uur op de bouwplaats aan het Raadhuisplein 2 in Barneveld.

Vernieuwbouw gemeentehuis

In 2001 besloot de gemeenteraad om het gemeentehuis te renoveren plus uit te breiden met nieuwbouw. Uit oogpunt van efficiëntie is uiteindelijk gekozen voor één gebouw op de bestaande plek waarbij het gemeentehuis wordt verbouwd en uitgebreid met een nieuwbouwgedeelte. We gebruiken ook wel het woord 'vernieuwbouwen' als term voor deze combinatie. Het ontwerp voor het 'nieuwe' gemeentehuis is erop gericht dat bezoekers met hun vragen bij een centrale balie in de hal terecht kunnen.

Bouwtijd

De 'vernieuwbouw' is september vorig jaar gestart. Als voorbereiding op de verbouwing was het nodig om het huidige gebouw eerst te 'strippen'. Deze bouwkundige term houdt in het slopen van het gebouw met behoud van de dragende elementen van de gebouwconstructie. Hier omheen wordt het gemeentehuis nieuw opgebouwd. De 'vernieuwbouw' duurt ongeveer twee jaar. In de zomer van 2006 wordt het nieuwe gebouw weer in gebruik genomen.

De meeste medewerkers en het bestuur zijn voor de duur van de bouwperiode verhuisd naar een kantoorgebouw op bedrijventerrein De Harselaar aan de Baron van Nagellstraat 140.

De publieksbalies zijn gehuisvest op Raadhuisplein 3 (excl. de balie van de gemeentewerf die is gehuisvest aan de Kallenbroekerweg 121). De raadzaal en de trouwzaal blijven op hun vertrouwde plek in het Oude Raadhuis.

Barneveld, 9 mei 2005.

Communicatie Mutatiedatum 09/05/2005