Gemeente Leiden

Presentatie Veiligheidsprogramma 2005 - 2009 'Samen werken aan een veilig Leiden'

Donderdag 12 mei a.s. overhandigt wethouder Geertsema (veiligheid) het eerste exemplaar van het Veiligheidsprogramma 2005-2009 'Samen werken aan een veilig Leiden' aan dhr. F. van As, voorzitter van de raadscommissie Bestuur en Veiligheid. Tevens geeft de wethouder een korte toelichting op het veiligheidsprogramma. De presentatie vindt plaats van 16.30 tot 17.30 uur in het atrium van het Stadsbouwhuis, Langegracht 72.

De gemeente Leiden wil een stad zijn met een hoge kwaliteit van leven en daar hoort een schone en veilige leefomgeving bij. Op 30 maart is het veiligheidsbeleid van de gemeente Leiden voor de komende vijf jaren vastgesteld door de gemeenteraad. Onder het motto 'Samen werken aan een veilig Leiden' richt dit nieuwe veiligheidsprogramma zich op het op peil houden van het huidige veiligheidsniveau. Daarnaast streeft het naar een toename van het veiligheidsgevoel van de inwoners van Leiden, naar afname van het aantal slachtoffers door criminaliteit en naar het voorkomen, reduceren en beheersen van fysieke veiligheidsrisico's. Om dit streven waar te maken werkt de gemeente samen met o.a. politie, brandweer en maatschappelijke organisaties.

Voor de pers.
U bent van harte uitgenodigd om donderdag 12 mei van 16.30 tot 17.30 uur aanwezig te zijn bij de overhandiging van het veiligheidsprogramma. Plaats: atrium Stadsbouwhuis, Langegracht 72.

Nadere Informatie:
Wanda van Santen, afdeling Communicatie Dienst Milieu en Beheer, tel. (071) 516 77 79.


---- --