Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 148

datum: 11 mei 2005

Nieuwe straatvoetbalrage slaat aan in Amersfoort

Feestelijke opening pannaveld in Kruiskamp

Donderdag 12 mei a.s. om 14.00 uur opent Amersfoort haar eerste pannaveld op het bouwterrein achter het Neptunusplein. Op het pannaveld van 4 bij 6 meter kunnen jongeren op sportieve wijze hun energie kwijt en hebben zij in de omgeving van het Neptunusplein een eigen plek waar ze niet voor veel overlast kunnen zorgen. Deze jongeren ontmoetingsplek (JOP) is een onderdeel van de campagne "Veilig op straat".

'Eigen' plek voor jongeren
Op hotspot Neptunusplein stond een JOP op het verlanglijstje van zowel oudere als jongere buurtbewoners. Er is weinig vertier voor jongeren rondom het Neptunusplein waardoor hangjongeren regelmatig voor overlast zorgen. Jongeren gaven aan behoefte te hebben aan een 'eigen' plek in de wijk. Die plek is er nu! Met de jongeren zijn afspraken gemaakt over het gebruik van het pannaveld. Hiervoor hebben zij samen met jongerenwerker SWA pannaveld spelregels opgesteld. Het pannaveldje is een tijdelijke voorziening met als streven dat het veldje ook in de definitieve inrichting een plaats krijgt.

Feestelijke opening
Om het gewenste pannaveld feestelijk te openen hebben de jongeren een buurtbudget aangevraagd. Dat plan werd enthousiast door buurtwoners gesteund. Alle buurtbewoners zijn welkom om te kijken waar de jongeren uithangen, kletsen en om mee te genieten van het spel en het feest: bekende pannavoetballers The Free Style-Masters geven een show, er is een clinic (les van de Masters), muziek van DJ Jay en lekkere hapjes en drankjes. En natuurlijk een toernooi: De Neptunus Panna Games.

Spelregels
Het spel is 1 tegen 1 en het doel is om een panna te scoren. Dat betekent dat de bal tussen de benen van de tegenstander doorspeelt. Het gaat om de behendigheid met de bal en de speler moet binnen 15 seconden een doelpoging doen, anders krijgt de tegenstander de bal. Een snel spel en leuk om te zien.

Informatie: Susan Coen, communicatiemedewerker sector SOB, telefoon 06 52 51 30 42 of e-mail s.coen@amersfoort.nl of Nadine de Goede medewerker SRO wijksport telefoon 033 422 51 56.

Programma
14.00 uur Start Feest
14.15 uur Show The Free Style Masters; Ruud Bos en Nelson de Kok 14.30 uur Start toernooi Neptunus Panna Games (eerste ronde) en clinics door de Masters 15.15 uur Onthulling bord pannaveld spelregels door wijkwethouder Jan de Wilde 15.30 uur Vervolg toernooi Neptunus Panna Games (tweede ronde) en clinics door de Masters 16.30 uur 'De finale' Neptunus Panna Games
16.45 uur Prijsuitreiking

Fotomoment: onthullen van leefregels door wijkwethouder Jan de Wilde en jongeren.

Bijgevoegd: uitnodiging jongeren en buurtbewoners (programma is ietwat gewijzigd).

---- -- Neptunus Panna Games Durf jij mee te doen? Wil je werken aan je skills ? Rondhangen op straat of suf zappen op de bank? No way, kom 12 mei naar Haal het inschrijfformulier bij bouwterrein Neptunusplein. Let's party, ga kijken en doe mee met de game. wijkcentrum De Roef of op Er is een show van The Free Style-Masters: de bekende panna-voetballers woensdagmiddag bij The Buzz Ruud Bos en Nelson de Kok, een clinic (Panna-les van de masters), een Panna- (v. Galenstraat). Of geef je op toernooi, muziek van DJ Jay en lekkere hapjes en drankjes! bij Maarten Vincent (SWA): 06 - 45 52 89 82 of Nadine de Goede (SRO): 033 - 422 51 56.

Neptunus Panna Games Neptunus Panna Games 12 mei 2005 Van 14.00 tot 18.00 uur Bouwterrein Neptunusplein-Willem Barentsstraat Panna knock out regels Je speelt 1 tegen 1 en het doel van het spel is om een "Panna" te scoren. Een pannaveld is een nieuwe straatvoetbalrage. Het is de uitdaging door de benen Dit betekent dat je de bal tussen de benen van je tegenstander van de tegenstander te spelen en een "Panna" te scoren. Op het pannaveld van 4 bij doorspeelt. De panna is alleen geldig als je na het door de benen spelen, 6 meter kan je op sportieve wijze je energie kwijt. Leuk om te doen én ontzettend leuk de balweer in eigen bezit hebt. Een Panna kan je ook via de boarding om naar te kijken. De "game" gaat snel, 3 minuten. Het gaat om behendigheid met de spelen. Als er door de benen wordt gespeelt en er wordt gescoord, is het bal en de speler moet binnen 15 seconden een doelpoging doen. Lukt dat niet, dan geen panna maar een doelpunt. Een wedstrijd duurt 3 minuten. krijgt de tegenstander de bal. Alle buurtbewoners zijn welkom, kom kijken waar de Bij gelijk spel wordt een extra periode van 30 seconden aangehouden; jongeren uithangen, chillen en kletsen en geniet mee van het spel en het feest. dan geldt "sudden death" bij het eerst gescoorde doelpunt. Programma 14.00 uur Officiële opening door wijkwethouder Jan de Wilde 14.15 uur Show van bekende Panna-professionals SRO, SWA en de gemeente Amersfoort zorgen voor het programma. "The Free Style-masters" Ruud Bos en Nelson de Kok Het tijdelijke pannaveld is door de gemeente aangelegd 14.30 uur Start toernooi Neptunus Panna Games voor de jongeren van Kruiskamp, kost 20.000,- euro. 14.30 - 16.30 uur clinics door "The Free Style-masters" 16.30 uur De finale Neptunus Panna Games 16.45 uur Prijsuitreiking

---- --