Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 mei 2005

Peuters beschilderen schutting rond sloopterrein Westermoskee

Op donderdag 12 mei beschilderen de peuters van kinderopvang 't Trammetje en De Tuimelaar uit stadsdeel De Baarsjes vanaf 11.00 uur de schutting om het Riva-terrein aan de Baarsjesweg (hoek Van Speijkstraat) met bloemen. De schutting schermt de werkzaamheden op het terrein af en zal blijven staan totdat de bouwwerkzaamheden zijn afgelopen.

Vogels en andere figuren

Afgelopen maart hebben ruim zestig kinderen, ouders en buren vogels en andere figuren gemaakt in jongerencentrum La Rainbow. Buurtkunstenaar Rowin Snijder heeft onlangs de figuren op de schutting bevestigd binnen een kader van een blauwe lucht en bomen. De Baarsjespeuters mogen het geheel afmaken.

Riva-terrein

De sloop van de gebouwen op het voormalige Riva-terrein is afgelopen december begonnen. De opstallen die tot begin jaren'90 dienst hebben gedaan als garage maken plaats voor de bouw van de Westermoskee, 116 woningen, bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage. De eerste woningen worden in 2007 opgeleverd. Het project wordt in 2008 afgerond met de opening van de moskee.




Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam