Ingezonden persbericht


----------
PERSBERICHT, Studio NMO donderdag 12 mei 2005 tussen 16.00 en 17.00 uur op 747AM

Economie & racisme
'De conflictsamenleving die Nederland steeds meer dreigt te worden is slecht voor de economische groei want het buitensluiten van bevolkingsgroepen is weggooien van kapitaal.' Sweder van Wijnbergen - ex-Secretaris Generaal van het ministerie van Sociale Zaken, ex-Wereldbank, parttime hoogleraar Staatshuishoudkunde en luis in de pels van het huidige kabinet - legt in Studio NMO uit waarom de racistische politiek van Balkende II schadelijk is voor de economie.

Kingdom of heaven
Dat Hollywood zich aan de kruistochten durfde te wagen, was na 11 september vragen om moeilijkheden. Critici verdrongen zich om Kingdom of Heaven van Ridley Scott af te branden: Historisch incorrect en teveel een verheerlijking van de motieven van de kruisridders. Nu echter blijkt dat moslims wel blij zijn met het feit dat de Saracenen er zo gematigd vanaf komen. De NMO ging daarom op zoek naar de historische leugens en heroïsche moslims in City in Amsterdam.

Öcalan
Donderdag komt het Europese Hof voor de Rechten van de Mens met een uitspraak in de zaak die PKK-leider Öcalan tegen de Turkse staat heeft aangespannen. Hij meent dat zijn arrestatie, proces en straf in strijd zijn met de Europese Conventie. De uitspraak is in principe bindend. De NMO peilt de reacties vanuit Istanbul.

----------