Politie Limburg-Noord

Politie maakt tussenbalans op van Maasproject: 113 bekeuringen
Datum: 12-05-2005
Tijd bericht: 09:16
Plaats: District Venray
De politie van het district Venray pakt, samen met diverse andere partners, de overlast aan die veroorzaakt wordt door recreanten die op de Maas of op de oevers in het gebied vertoeven. De politie doet dit door controles uit te voeren in samenwerking met controleurs van visverenigingen, bijzondere opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente en Rijkswaterstaat, medewerkers van de Hengelsportfederatie Limburg en jachtopzichters. Sinds de start van dit Maasproject op 25 maart jl zijn er inmiddels 113 bekeuringen uitgeschreven. De controles zullen nog tot eind oktober worden uitgevoerd.

Met het Maasproject wil de politie de overlast aanpakken die recreanten op en rond Maas veroorzaken door bijvoorbeeld illegaal te kamperen, illegaal te vissen, geluidsoverlast te veroorzaken door harde muziek en het achterlaten van afval. Om de problematiek zo breed mogelijk aan te kunnen pakken, is er een project opgestart waarbij samen wordt gewerkt met andere disciplines. Namens de politie participeren medewerkers van de basiseenheden Horst, Venray, Gennep en Venlo-Oost, Arcen en Velden. De controles vinden vooral plaats op en rond de Maas en daarmee in verbinding staande meren en havens, waarbij een gebied wordt beslagen vanaf de jachthaven Blerick tot en met de noordelijke gemeentegrens Mook en Middelaar (splitsing Maas-Waalkanaal). Hierbij wordt zowel op het land als op het water gecontroleerd.

Sinds de start zijn 6 controles uitgevoerd. In totaal zijn 249 personen gecontroleerd, waarbij 113 bekeuringen zijn uitgeschreven. Dit gebeurde voor overtredingen van de visserijwet (91), de wet identificatieplicht (7), de wet openlucht recreatie (2), strafrecht (2), de Algemeen plaatselijke verordening (3), de wet bodembescherming (2), de wegenverkeerswet (1) en de wet beheer rijkswaterstaatwerken (1). Verder werden nog vier bekeuringen uitgeschreven voor overige overtredingen. Het project is op 25 maart van start gegaan en zal tot eind oktober worden uitgevoerd. De inzet wordt hierbij afgestemd op het meest geschikte moment om te controleren. De politie hoopt met deze inzet een duidelijk signaal af te geven naar de recreanten die het niet zo nauw nemen met de spelregels op en aan het water, zodat de overlast wordt teruggedrongen.