Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 12-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 mei drie mannen aangehouden voor het inbreken in een auto.

Omstreeks 01.40 uur kreeg de politie een melding dat een drietal mannen had ingebroken in een voertuig dat geparkeerd stond op de Willem Schuylenburglaan. Ter plaats trof de politie de verdachten niet meer aan. Een tweede politie-eenheid zag ter hoogte van de Samuel van Houtenstraat een kleine auto met drie inzittenden die aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen 23, 24 en 35 jaar oud en allen afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond vond op de Ina Boudier-Bakkerlaan een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 33-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 23.10 uur over de Ina Boudier-Bakkerlaan toen hij plotseling werd aangevallen door een onbekende buitenlandse man die hem met een mes bedreigde. Een tweede verdachte komt dan ook bij het tweetal staan en doorzocht de kleding van het slachtoffer.

Uiteindelijk zagen de overvallers kans geld van het slachtoffer af te nemen en vluchtten zij weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie, tel.: 0900 88 44.

Minderjarige winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Ina Boudier-Bakkerlaan heeft de politie woensdagmiddag een minderjarige jongen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 15.10 uur een jongen goederen meenemen zonder deze eerst af te rekenen. De 14-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Op het bureau bekende de jongen de diefstal en werd hij met een Haltstraf naar huis gestuurd.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een jongen aangehouden die zonder rijbewijs op een motorfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten twee jongens op een motorfiets over de Tigrisdreef rijden. Bij het zien van de politie sloeg de bestuurder direct links af de St. Eustatiusdreef op. De 17-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken waaraan hij voldeed. De Utrechter werd aangehouden omdat niet bekend was of de motor gestolen was. Tevens kreeg hij een bekeuring omdat hij zonder rijbewijs op de motor reed. Zijn passagier kreeg ook een bekeuring omdat hij achterop zat zonder helm. De politie onderzoekt nog of de motor van diefstal afkomstig is.