Ingezonden persbericht


Persbericht

Cognizant introduceert een nieuwe dienst om bedrijven te ondersteunen bij het stroomlijnen van IT en bedrijfsstrategie

~ onderzoek laat zien dat bijna 70% van de IT-middelen van weinig waarde zijn voor organisaties ~

12 mei 2005 Cognizant Technology Solutions Corporation (NASDAQ: CTSH), een internationale IT-dienstverlener, introduceert ITEM (IT Effectiveness Measurement and Analysis Methodology) een nieuw business en IT-consultingaanbod. Dit nieuwe aanbod ondersteunt organisaties bij het vaststellen van de waarde van hun IT-portfolio en is de eerste stap in het stroomlijnen van hun technologie-investeringen met bedrijfsdoelstellingen.

Recent onderzoek van het Business Performance Management Forum (BPM Forum) dat werd gesponsord door Cognizant*, laat zien dat 70 procent van de CIO s en IT-managers ervan overtuigd is dat hun organisaties overbodige, gebrekkige of verouderde applicaties bezitten en ondersteunen. Ruim 40 procent van de respondenten schat dat meer dan 10 procent van het IT-budget aan overbodige applicaties wordt gespendeerd.

Ook META Group heeft in opdracht van Cognizant een vergelijkbaar onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek toont aan dat alleen met een actief beheer van de bestaande IT-middelen mogelijk is om IT-besparingen en toegevoegde waarde voor de organisaties te realiseren. Het onderzoek wees bovendien uit dat 75 procent van de bedrijven geen procedures heeft opgesteld voor het uitfaseren van verouderde applicaties.

Cognizant helpt organisaties bij het vaststellen van de waarde van hun IT-portfolio met de nieuwe ITEM-methodologie. Deze methodologie biedt klanten een Balanced Scorecard door het meten van IT-effectiviteit vanuit zeven verschillende perspectieven, namelijk strategische besluitvormers, directieleden, eindgebruikers, toeleveranciers, technologie, proces en financiën. Ruim honderd kwantitatieve gegevens worden verzameld en vervolgens met complexe, statistische analyses geanalyseerd voor het verkrijgen van een samengestelde, wereldwijde IT-Portfolio Effectiveness Index en multidimensionele analyses. CIO s kunnen deze gegevens gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen over IT-bestedingen.

De ITEM-methodologie is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring bij het ondersteunen van klanten bij het stroomlijnen van IT en bedrijfsstrategie. Door de kwantitatieve nauwkeurigheid die ten grondslag ligt aan deze aanpak, kunnen CIO s en directieleden uitgebreid en op feiten gebaseerde besprekingen voeren over technologie portfoliomanagement , zegt Kaushik Bhaumik, VP en Global Practice Lead bij Cognizant s Business Technology Consulting (BTC) Practice.

IT-middelen moeten net als persoonlijke bezittingen beheerd worden met een Buy, Sell, Hold -mentaliteit , aldus Brian Burke, Vice President Enterprise Planning and Architecture Strategies, een adviesdienst van META Group. We denken dat veel bedrijven net zoals investeerders goed zijn in het aanschaffen van technologie, maar moeite hebben om te bepalen wanneer deze het beste verkocht kunnen worden. Bedrijven die actief hun IT-portfolio beheren weten precies wat de waarde van hun applicaties is en de mogelijkheden die er zijn om door extra investeringen beter te kunnen profiteren van IT-middelen.

(431 woorden)

*Software Drain or Business Gain assessing application value, relevance and cost to your company, BPM Forum, 2004 Wanneer u interesse heeft in dit onderzoek, kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS Communicatie (riand@lewispr.com; +31 (0)40 235 46 00).

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq: CTSH) is een vooraanstaande IT-dienstverlener, gericht op het leveren van strategische IT-oplossingen die voldoen aan de complexe bedrijfsbehoeften van zijn klanten. Cognizant biedt ontwikkeling, integratie, re-engineering en beheer van applicaties, infrastructuurmanagement, business proces outsourcing en gerelateerde diensten zoals enterprise consulting, technologiearchitectuur, programmamanagement en veranderingsmanagement via zijn onsite/offshore outsourcing model.

De ruim 16.000 medewerkers van Cognizant s zetten zich maximaal in voor partnerovereenkomsten die klanten een langdurige, bewezen meerwaarde bieden. Deze meerwaarde wordt gecreëerd door kostenefficiënte oplossingen van hoge kwaliteit die geleverd worden door Cognizants ontwikkelcentra in India en onsite klantenteams. Cognizant bezit P-CMM en SEI-CMM L 5 certificeringen. Het bedrijf werd recent door Forbes uitgeroepen tot Best Small Company in Amerika, voor het tweede achtereenvolgende jaar en voert de lijst van IT-bedrijven aan in BusinessWeek s Hot Growth Companies. Meer informatie: www.cognizant.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, Global Public Relations Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com