BOEKEL DE NEREE

Nieuw kantoor Boekel De Nerée aan de Zuidas


- PERSBERICHT -

Boekel De Nerée als eerste
naar Viñoly-gebouw aan de Zuidas

Amsterdam, 12 mei 2005 - Vanmiddag opent Erica Terpstra het nieuwe kantoor van Boekel De Nerée, advocaten en notarissen, aan de Zuidas in Amsterdam. Boekel De Nerée is de eerste bewoner van het markante Viñoly-gebouw, dat zich kenmerkt door een opvallende buitentrap die in spiraalvorm rondom het pand loopt. Daarnaast maakt Boekel De Nerée bekend het hoofdsponsorschap van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) tot en met het jaar 2009 te verlengen. Er is een vierjarig contract afgesloten met een totale waarde van 450.000,-- euro.

De gerenommeerde Uruguayaanse architect Rafael Viñoly is opgetogen over het resultaat van zijn ontwerp: 'Zoals het Viñoly-gebouw hier in Amsterdam is gelegen, zo had ik het precies voor ogen. Het is prachtig om mijn ontwerp aan de Zuidas, temidden van al die andere indrukwekkende gebouwen, te zien staan.' Andere toonaangevende bouwprojecten van Viñoly zijn het Samsung Corporate Headquarters in Seoul en het Boston Convention Center. Trude Hooijkaas en Ferdinand van Dam van het bureau OTH zijn verantwoordelijk voor de inrichting van het Viñoly-gebouw. Bijzonder is de groene perspex boekenkast van maar liefst vier verdiepingen hoog die een centrale plek in het kantoor inneemt.

Hans Nicaise, voorzitter Raad van Bestuur Boekel De Nerée, toont zich op de dag van de feestelijke opening zeer tevreden met de nieuwe werkomgeving: 'De uitstraling van het Viñoly-gebouw past bij de instelling van Boekel De Nerée: open en transparant. Dat wij vandaag ook de verlenging van ons hoofdsponsorschap van de KNRB bekend kunnen maken, betekent de kroon op deze feestelijke dag.'

Erica Terpstra, voorzitter van NOC-NSF, benadrukt het belang van bedrijfssponsoring voor topsport: 'Bedrijfssponsoring is van groot belang voor de voortgang van de topprestaties van onze Nederlandse atleten. Boekel De Nerée en de KNRB hebben dit goed begrepen. Beide partijen hebben overeenkomsten in succesfactoren die zowel in de roeisport als in de juridische dienstverlening essentieel zijn voor het behalen van topprestaties: teamwork, talent, ambitie, dynamiek en mensenwerk'.

Boekel De Nerée
Boekel De Nerée, advocaten en notarissen, is partner voor tal van prominente nationale en internationale ondernemingen en organisaties. Het kantoor telt 350 medewerkers, van wie 160 juristen. Zij behartigen de zaken en de belangen van cliënten uit het bedrijfsleven, de overheid en de semi-overheid. Het kantoor richt zich niet alleen op Nederland, maar is ook werkzaam over de grenzen. Hiertoe onderhoudt Boekel De Nerée intensieve samenwerkingsverbanden met diverse gezaghebbende Europese advocatenkantoren en wereldwijde netwerken. Boekel De Nerée richt zich met name op Vastgoed, Ondernemingsrecht, Arbeidsrecht, Verzekering en Transport. Binnen deze secties bestaan een groot aantal specialisaties.