Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 12 mei 2005

Van idee tot tastbare oplossing

De TechnoDome heeft het bedrijf DuHo Engineering BV uit Hengelo overgenomen. DuHo is gespecialiseerd in plaat en constructiewerk, assemblage en machinebouw. Door de overname is TechnoDome in staat om in eigen huis ideeën en concepten om te zetten in tastbare oplossingen.

Bij de holding TechnoDome zijn een vijftal bedrijven aangesloten: Reden BV, BAAT Engineering BV, Antworks Engineering Software, Heron Technologies BV en Prodyssee BV. Sinds 25 april 2005 is de TechnoDome uitgebreid met DuHo Engineering BV.

Reden BV - een spin off van de Universiteit Twente - houdt zich bezig met werktuigbouwkundige Research & Development. Het ook daadwerkelijk maken van proefmodellen en prototypen hoeft nu niet meer worden uitbesteed, maar kan 'binnenshuis' uitgevoerd worden bij het overgenomen DuHo.

Over TechnoDome
TechnoDome is een cluster van first class bedrijven rondom technologie of technologische producten met een duidelijke focus op de markt. Technodome beoogt een van de leidende spelers te zijn in Nederland bij de ontwikkeling en toepassing van technologie in de sectoren werktuigbouw, biomedische technologie, generatieve software en innovatie van product en proces.

Over DuHo Engineering BV
DuHo in Hengelo is gespecialiseerd in het opleveren en produceren van halffabrikaten tot complete installaties in roestvaststaal. DuHo is leverancier van zowel gecompliceerde enkelvoudige producten en machines, als van serieproducties.

Over Reden BV
Reden BV, onderdeel van Technodome en gevestigd in Hengelo, is een middelgroot bureau gespecialiseerd in toegepaste werktuigbouwkundige Research & Development. In de dienstverlening ligt het accent op innovatie van product en proces.