Gemeente Abcoude


Onderzoek verplaatsing accommodaties

Het college heeft onlangs besloten een nader verkennend onderzoek te doen naar de (financiële) haalbaarheid van de verplaatsing van de sportzaal de Kees Bonzaal, het zwembad het Meerbad, het jongerencentrum The Tumult en radio ROSA naar de nieuwe stationslocatie.

Het bestemmingsplan van de nieuwe stationslocatie biedt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen voor sport, recreatie, jeugd en sociaal-culturele voorzieningen. De stationslocatie biedt tevens de mogelijkheid een aantal functies gecombineerd te gaan huisvesten.

De huidige accommodaties zijn gedateerd en de gemeente verwacht op niet al te lange termijn voor aanzienlijke investeringen te komen te staan voor groot onderhoud aan de bestaande accommodaties. Het college wil nagaan of dit alternatief een oplossing biedt voor de bestaande accommodatieproblematiek .

Het onderzoek zal zich gaan richten op de mogelijkheden om dergelijke functies te combineren en wat de financiële gevolgen zijn zowel qua investering, als exploitatie. En wat de consequenties zijn voor de direct betrokkenen. De instellingen van de bestaande accommodatie zijn onlangs over dit voornemen tot onderzoek per brief geïnformeerd. Naar verwachting worden de betrokken raadscommissies na de zomer geïnformeerd worden over de uitkomsten van het onderzoek.
---

12 mei 2005