Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Emmen 12-05-2005

Hennepkwekerij ontmanteld
COEVORDEN In een woning aan de Breitnerstraat werd woensdag een hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder was een kwekerij ingericht voor ruim 100 planten. Alle planten en verdere goederen van de kwekerij zijn verwijderd. De stroom bleek buiten de meter om te worden afgetapt. De meter is door Essent verwijderd en meegenomen. Tegen de 31-jarige bewoonster van het pand zal proces-verbaal worden opgemaakt. (05-139347)

Onderzoek naar inbraak
ASSEN Op 10 mei werd ontdekt dat er was ingebroken in een leegstaande woning aan de Mezenlaan. Uit de woning werd een aanrechtblad ontvreemd. In de woning waren verder diverse goederen vernield, waaronder de CV- combi-ketel, het toilet, een wasbak en een deur. De schade aan het vernielde wordt geschat op ruim zeven duizend euro. Een buurtonderzoek zal nog plaats vinden. (05-139342)

Schennispleger
NOORD SLEEN Een 35-jarige inwoonster van Schoonebeek en haar kinderen, werden woensdagmiddag geconfronteerd met een schennispleger. De vrouw liep samen met haar jonge kinderen te wandelen bij de Kibbelkoele, toen zij plotseling oog in oog stonden met een man die zijn geslachtsdelen toonde. Toen de vrouw haar GSM pakte sloeg de man op de vlucht. Het betrof een slanke man met een lengte van tussen de 1.80 en 1.90 m. Een smal gezicht, licht blond kort haar en droeg een zonnebril. (05-139408)

Veel bekeuringen bij verkeerscontrole
VRIES Dinsdag zijn er bij rijdende verkeerscontroles 43 bekeuringen uitgeschreven. De meeste van de bekeuring, 22 in totaal, werden opgemaakt voor het rijden zonder de autogordel te dragen. Verder werden bonnen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, geen voorrang verlenen, gevaarlijk rijgedrag, onverzekerd rijden met bromfietsen, overbelading van een aanhangwagen en een onjuiste kenteken voeren. De controles werden uitgevoerd met onopvallende autos en meerdere politiemotoren op de A28 tussen Assen en De Punt, op de N34 tussen Gieten en De Punt, rond Norg, Roden en Huis ter Heide. Ook de routes van Assen naar Vries en De Punt en de richting van De Groeve en Peize werden meegenomen in de controle. (05-139027)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56. Vanaf 13.00 uur zal Ron Reinds de voorlichting weer overnemen.