Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 mei 2005

Aanrijding met letsel

Fietsster rijdt tegen geopend autoportier

Enschede

Op woensdag 11 mei vond omstreeks 16.20 uur een aanrijding plaats op de Deldenerstraat in Hengelo. Een 62-jarige Hengeloër stond stil langs de rijbaan en opende het linker portier. Een juist passerende 70-jarige Hengelose vrouw op haar fiets reed tegen het geopende portier en kwam te vallen. De vrouw liep daardoor letsel op en is naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij ter observatie is opgenomen. (05-057743)

Beroving

Vrouw beroofd van haar portemonnee

Enschede

Op woensdag 11 mei kwam omstreeks 20.20 uur een melding van een beroving aan de Wesseler-nering in Enschede. Een 26-jarige vrouw had kort daarvoor geld gepind bij de bank in het winkelcentrum Zuid en liep het winkelgedeelte in. Ze hield de portemonnee nog in haar hand toen opeens een man haar de portemonnee uit haar hand griste. De man liep weg en wist te ontkomen. De inmiddels gealarmeerde politie trof een man lopend aan over Het Bijvank, die voldeed aan het opgegeven signalement. Zij volgden de man, maar deze wist via een voetpad bij de Pollenbrink te ontkomen. Van de dader is het volgende signalement bekend: Man, getinte huidskleur, ongeveer 26 jaar oud, 1.85m lang en enige baardgroei onder zijn mond, mogelijk sikje. De dader was gekleed in een zwarte jas, zwarte broek en zwarte bergschoenen. Hij droeg daarover een donker met lichtblauw gekleurde sjaal. De politie roept getuigen op zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844. (05-057834)

Winkeldiefstal

Stelselmatige verdachte opgesloten

Hengelo

Op woensdag 11 mei vond omstreeks 14.00 uur een winkeldiefstal plaats aan de Thiemsbrug in Hengelo. Winkelpersoneel had een 37-jarige Enschedese vrouw betrapt bij het wegnemen van vier broodjes. De vrouw rekende een aantal goederen af, echter niet de broodjes. Het personeel nam de vrouw apart. De politie hield de vrouw aan. De verdachte bleek een stelselmatige dader en is ter voorgeleiding opgesloten. (05-057647)

Poging diefstal cq vernieling

Twee verdachten aangehouden

Enschede

Op donderdag 12 mei omstreeks 01.45 uur meldde een getuige een vernieling op het NS-station Esmarke in Enschede. De getuige had gezien hoe twee personen met een voorwerp de kaartjesautomaat vernielden. De politie zag bij haar komst twee mannen van het perron weglopen in de richting van het aangrenzende bos. Met een politiehond werden de twee mannen, een 31- en 37-jarige Enschedeër, in het bos aangetroffen en aangehouden. De kaartjesautomaat bleek behoorlijke beschadigd. Uit het onderzoek moet blijken of de verdachten deze hebben willen vernielen dan wel openbreken. Beide personen konden zich niet identificeren, waarvoor afzonderlijk proces-verbaal wordt opgemaakt. De verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. (05-057889)

Bedreiging

Verdachte aangehouden

Enschede

Op woensdag 11 mei deed een 19-jarige Enschedeër aangifte van bedreiging met een vuurwapen door een 20-jarige Enschedeër, zijnde een ex-vriend van zijn zus. De 19-jarige was op dinsdag 10 mei omstreeks 22.15 uur met zijn auto op weg naar huis. Hij reed over de Broekheurne Ring in Enschede en zag ter hoogte van de kruising met De Posten een auto achter hem rijden, waarin de 20-jarige zat en nog een viertal personen. Deze auto volgde de 19-jarige een tijdje en passeerde hem op enig moment. Nadat de 20-jarige voor hem was gestopt, stapte hij uit zijn auto en richtte een vuurwapen of daarop gelijkend voorwerp op de 19-jarige. Toen daarop nog eens de andere vier inzittenden uitstapten reed de hevig geschrokken 19-jarige achteruit en kon via de berm ontkomen. De politie hield woensdag 11 mei de 20-jarige verdachte in diens woning aan. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-057398)

Overlast en diefstal

Dronken vrouw aangehouden

Almelo

Op woensdag 11 mei werd omstreeks 15.20 uur overlast gemeld vanuit een winkel aan de Passage in Almelo. Een 33-jarige Almelose vrouw had zich erg vervelend gedragen nadat haar door personeel verzocht was de winkel te verlaten. De 33-jarige was behoorlijk onder invloed van alcohol en er hadden al meerdere klanten wegens haar gedrag de winkel verlaten. Bij de komst van de politie was de 33-jarige verdwenen. Kort daarna werd een winkeldiefstal gemeld aan de Havenpassage. Het bleek om dezelfde persoon te gaan. De 33-jarige was met drie kledingstukken het pashokje ingegaan en met 2 in haar hand en 1 over haar kleding er weer uit gekomen. De politie hield de verdachte aan. Zij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Er wordt tevens een proces-verbaal opgemaakt wegens openbare dronkenschap. (05-057710/7777)

Verdachte overval aangehouden

Onderzoek leidt tot aanhouding van verdachte

Almelo

Dinsdagmiddag 10 mei vond een overval plaats op een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. Een man bedreigde de medewerkster, een 22-jarige vrouw uit Almelo, met een mes en ging er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Door diverse getuigen werd een signalement opgegeven. De politie stelde een onderzoek in en hield woensdagavond 11 mei in Almelo een verdachte aan, een 35-jarige Almeloër. De man is voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-057333)

Wegpiraat betrapt

Automobilist blijkt de maximum snelheid met 67 km per uur te overschrijden

Deurningen

Woensdagmorgen 11 mei zagen surveillerende politieagenten een auto met hoge snelheid rijden op de Deurningerstraat in Deurningen. De bestuurder bleek met een snelheid van 147 km per uur te rijden terwijl op genoemde plek maximaal 80 km per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder, een 23-jarige Hengeloër, werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-057587)

17-jarige achter stuur

Jongen blijkt vals geboortejaar te hebben opgegeven, niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en zich schuldig te hebben gemaakt aan joyriding

Rijssen

Woensdagavond 11 mei zagen politieagenten dat een automobilist de gesloten verklaring negeerde aan de Dannenberg in Rijssen. Zij hielden de auto staande en vroegen de bestuurder naar zijn identiteitsbewijs. De bestuurder gaf aan dit niet bij zich te hebben. Hij gaf zijn naam en geboortedatum op. Uit navraag bleek echter dat hij een vals geboortejaar had opgegeven, dat hij nog maar 17 jaar was en dus niet in het bezit van een rijbewijs. De agenten hielden de 17-jarige jongen, afkomstig uit Den Helder, vervolgens aan. Op het politiebureau bleek dat hij de auto eigendom was van zijn grootouders in Den Helder en dat hij deze zonder hun toestemming had meegenomen. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-057847

Aanhouding na bedreiging

Man bedreigt buurtbewoonster met een stok en wordt aangehouden

Hengelo

Woensdag 11 mei kwam rond 17.30 uur een melding binnen over problemen op de hoek Velourstraat/Gieskesstraat in Hengelo. Een 19-jarige vrouw bleek even daarvoor voor haar woning door een 36-jarige buurtbewoner te zijn bedreigd met een stok. Toen hij probeerde de vrouw met de stok te slaan, kon een andere buurtbewoner hem tegenhouden. Tussen de 36-jarige man en 19-jarige vrouw bestaat al enige tijd onenigheid. Politieagenten hielden de 36-jarige verdachte aan. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De 19-jarige vrouw deed inmiddels aangifte. (05-057789)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --