Eemland zuid 10.45 uur

Utrecht 12-05-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Vrouw slachtoffer van straatroof

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 17.15 uur liep een 28-jarige vrouw over de Albert Schweitzersingel. Plotseling werd haar tas van haar schouder getrokken door een jongen op een fiets. De jongen fietste vervolgens hard weg. Een motorrijder zag dit gebeuren en ging achter de jongen aan. Deze werd kennelijk wat angstig en gooide de tas van zich af. Deze werd vervolgens weer teruggegeven aan de vrouw. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Bedreiging

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werden twee personen aangehouden na een verdachte situatie. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er mogelijk met een wapen gedreigd zou worden bij de begraafplaats aan de Utrechtseweg. Agenten gingen ter plaatse en konden na onderzoek twee personen aanhouden in de leeftijd van 46 en 60 jaar afkomstig uit Amersfoort. Bij hen werd geen wapen aangetroffen en deze personen werden aan het eind van de dag weer vrijgelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedelen voor kaartje

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden twee meisjes aangehouden omdat ze weg waren gelopen uit een opvangtehuis. Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie de melding dat twee meisjes, in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Ermelo aan het bedelen waren bij het treinstation aan de Zielhorsterweg. Bij navraag bleek dat deze dames waren weggenomen uit een opvangtehuis. Zij zijn daar door de agenten weer teruggebracht.

Toch gepakt

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een winkeldiefstal gepleegd en de verdachten werden korte tijd later op de snelweg aangehouden. Omstreeks 15.00 uur werd een diefstal gepleegd bij een winkel aan de Leusderweg. De verdachten reden vervolgens weg in een auto. Het kenteken werd doorgegeven aan de politie en deze keek uit naar de auto. Op de oprit A 28 (Zandbergenlaan) werd de auto aangetroffen en de drie inzittenden, in de leeftijd van 17 tot 27 jaar afkomstig uit Nieuwegein, werden aanhouden.