Algemene Onderwijsbond

Nieuwe nummer van het Onderwijsblad : special over het islamitisch onderwijs.

Het nieuwe nummer van het Onderwijsblad, dat aanstaande vrijdag en zaterdag bij de leden van de Algemene Onderwijsbond wordt bezorgd, is een special over het islamitisch onderwijs.

In dit nummer:

Enquête onder leden op islamitische scholen
Uit de enquête die gehouden werd onder de AOb-leden op de islamitische scholen blijkt dat driekwart van het personeel de sfeer op school prima vindt, de helft klaagt over het personeelsbeleid. Tegenover de opgewekte verhalen op liberale scholen, staan de schrijnende gevallen op de 'zware' scholen waarover mensen alleen anoniem geïnterviewd wilden worden. De zware scholen, zo denkt 20% van de geënquêteerden, verpesten het beeld voor de andere islamitische scholen. 35 % vindt dat er een hetze gaande is tegen dit onderwijs en dat er ook bij de politici veel vooroordelen zijn. De klachten over het personeelsbeleid zijn talrijk, het bestuur heeft vaak geen idee van de CAO-regels, rommelt met de adv-dagen en beschouwt het personeel als kleuters. Verder over dit onderwerp: verhalen van leerkrachten, reacties van de inspectie en de besturenorganisatie Isbo. Plus een verhaal over de groei van deze nieuwe zuil. Moslimbesturen die nieuwe scholen willen opzetten ondervinden veel tegenstand.

Nieuws:

Akkoord over ID-banen in Rotterdam:
In de havenstad werd een akkoord gesloten met het bestuur over de werkgarantie van mensen met een ID-baan. Er is een garantie voor twee jaar en daarna worden er afspraken gemaakt om te voorkomen dat ID'ers in een uitkering terecht.

Digitaal archief Het Onderwijsblad
Alle verhalen uit vorige nummers van het Onderwijsblad zijn te vinden in het digitale archief. Surf naar www.aob.nl en klik daar op het Onderwijsblad, daarna op archief. Het archief loopt terug tot 1999.

U kunt, mits met bronvermelding, verhalen en berichten uit het blad gebruiken.