Eemland noord 11.00 uur

Utrecht 12-05-2005 - Nieuwsberichten Eemland noord

Onderzoek leidt tot oplossing meerdere vernielingen

(vervolg pb 090505)

SOEST- Naar aanleiding van de aanhouding van de 16 en 20-jarige verdachten uit Soest werd door de politie van Eemland noord een nader onderzoek ingesteld. Dit heeft geleid tot een proces-verbaal voor beide verdachten waarin acht aangiften voor vernielingen van personenautos in de Van Hamelstraat en de Johannes Poststraat zijn opgenomen. Bij vier van deze vernielingen volgde een bekentenis.

De 16-jarige Soester mocht op dinsdag 10 mei het politiebureau verlaten. De 20-jarige Soester betrof een veelpleger en is op woensdag 11 mei voorgeleid bij justitie.

Scheuren met autos

SOEST- Op woensdagavond kregen twee personen een bekeuring voor fout verkeersgedrag. Omstreeks 20.20 uur kreeg de politie de melding dat er gecrost zou worden met autos over de Nieuwegracht. Agenten gingen ter plaatste en troffen twee zwaar vernielde autos aan. Na onderzoek bleken dit autos te zijn van een sloperij en dat de twee bestuurder bewust met elkaar gebotst hadden. De twee mannen, in de leeftijd van 25 jaar afkomstig uit Weesp en Soest kregen beiden een bekeuring van 260 euro.

Rijden onder invloed
BAARN- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 01.50 uur zagen agenten een 34-jarige man uit Baarn rijden over de Prins Hendriklaan. De agenten gaven de man een stopteken maar de bestuurder reed hard door. Een achtervolging volgde via de Spoorstraat, Stationsweg, Javalaan en de Torenlaan. Hier stapte de man uit en werd vervolgens aangehouden. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en blies op het bureau 375 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.