Gemeente Bussum

Brediusweg krijgt nieuwe trottoirs en fietspaden

Op maandag 9 mei a.s. wordt er gestart met het herstraten van het trottoir en het fietspad aan de zuidzijde van de Brediusweg. De werkzaamheden beginnen bij de kruising met de Constantijn Huygenslaan en stoppen bij de Amersfoortsestraatweg. In totaal duren de werkzaamheden zes weken.

Ieder jaar voert de gemeente een visuele inspectie uit op de trottoirs en fietspaden. Aan de hand van deze inspecties wordt de onderhoudstoestand bekeken en een beoordeling gemaakt welke herstelwerkzaamheden er nodig zijn om de veiligheid van de voetganger en fietser te kunnen blijven garanderen.

Uit de inspectie op de Brediusweg is gebleken dat er veel verzakkingen en kieren voorkomen in de trottoirs en fietspaden. Omdat het niet haalbaar is om het trottoir en fietspad aan de noord- en zuidzijde van de Brediusweg in één jaar te herstraten is er een planning gemaakt waarin de zuidzijde in 2005 wordt hertegeld en de noordzijde in 2006.

Tijdens de uitvoering zal er gefaseerd gewerkt worden, zodat niet het gehele trottoir en het fietspad buiten gebruik zijn. De aannemer zal de bewoners van de Brediusweg tijdig op de hoogte stellen, indien de toegang tot hun perceel wordt belemmerd.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de opzichter, de heer B. Ambachtsheer, tel. (035) 692 88 98.