JUDITH OSBORN ORIGINALS

Judith Osborn rekent keihard af met namaak

Dinsdag 10 mei j.l. zijn er in opdracht van de bekende ontwerpster Judith Osborn, bij talloze winkels in Nederland kopieën van de populaire door haar ontworpen t-shirts in beslag genomen. Tijdens deze grootschalige actie zijn honderden illegale kopieën uit de winkels verwijderd. Winkeliers die eventuele medewerking weigeren, lopen een groot risico om dwangsommen te moeten betalen, die op kunnen lopen tot duizenden euro's per dag. Gelijktijdig met deze actie werd in het Amsterdamse World Fashion Centre tijdens een grootscheepse inval bij een distributeur, beslag gelegd op een kleine tienduizend van deze illegaal gekopieerde t-shirts.
Deze t-shirts -van uiterst inferieure kwaliteit- dragen teksten als 'Catch of the Day', 'MegaMuts', 'KultWijf' en andere door Osborn bedachte prints.
De producenten van deze namaak-producten wordt niet alleen inbreuk op het auteursrecht, maar ook het nabootsen van de printwijze ten laste gelegd.
Ook winkeliers die op dit moment nog deze kopieën voeren, zijn ten sterkste gewaarschuwd, want ook na deze week zullen de acties meedogenloos voortgezet worden.

Hoe goedlachs ook, Judith Osborn is voornemens om deze strijd tot het uiterste door te voeren. Zij waarschuwt dan ook winkeliers en producenten om onmiddellijk de verkoop van deze producten te staken, want als het aan haar ligt gaat ze net zo lang door tot er geen kopie meer te vinden is. In een korte reactie geeft zij aan dat ze het meer dan schandalig vindt dat haar publiek zo voor de gek gehouden wordt. 'Mijn t-shirts garanderen een optimale kwaliteit, worden gemaakt bij betrouwbare fabrikanten, waardoor ik de consument een eerlijk en kwalitatief hoogstaand mode-item kan bieden. Zo weet je dat je iets goeds koopt.'

Juist omdat deze handel in namaak-artikelen uitermate misleidend is voor het publiek, zal Osborn in de komende weken alles op alles zetten om de officiële verkooppunten van haar modelijn nog beter herkenbaar te maken voor het publiek.
Zo zal ieder verkooppunt op de kortst mogelijke termijn voorzien worden van een uitgebreid merchandising-pakket, waaronder een raamsticker waarop staat dat zij een officiële Judith Osborn dealer zijn.
Verontruste consumenten wordt geadviseerd om te controleren of het Judith Osborn Originals logo aan de buitenzijde -veelal op de rug- van het door hun aangeschafte artikel geprint staat. Bij twijfel wordt aangeraden de website www.judithosbornoriginals.com te raadplegen, waarop alle verkooppunten te vinden zijn.