WIT

Bleken tanden werkt preventief

Onderzoekers hebben geconstateerd dat het gepatenteerde blauwe licht van de BriteSmile bleekmethode, de 4 voornaamste bacterieën dood die aandoeningen aan tandvlees veroorzaken.

WIT, Amsterdam, 12 mei 2005, De miljoenen Amerikanen en Europeanen die hun witte tanden aan marktleider BriteSmile hebben te danken, zullen aangenaam verrast zijn als zij te horen krijgen dat zij daarmee ook een stap in de richting hebben gedaan met betrekking tot het verbeteren van hun mondgezondheid.

In een studie gepubliceerd in April 2005 in de 'Journal of Antimicrobial Agents and Chemotherapy', hebben onderzoekers aan de in Boston gesitueerde Forsyth Institute voor de eerste keer bevestigd, dat een korte blootstelling aan UV-vrij blauw licht van de gepatenteerde BriteSmile tandenbleek procedure de 4 voornaamste bacteriën dood bij gingivitus en paradonditus.

De bevindingen zijn de eerste die daadwerkelijk het bestrijden van tandvleesaandoeningen, door het UV vrije bauwe licht van het gepatenteerde BriteSmile, onderbouwen. Daarnaast levert het onderzoek een bijdrage aan een groeiend bewijs van de voordelen van fototherapie bij het bestrijden van tandvleesaandoeningen.

Alleen al in Nederland leidt ongeveer 80% van de bevolking momenteel al aan één of andere vorm van tandvleesontseking, wat kan leiden tot tandverlies. Veel klinische studies hebben aangetoond dat een slechte mondverzorging, en daardoor tandvleesontsteking, het risico op een hart infart en het krijgen van kanker verhoogd.

'Bij het gebruik van het UV-vrije blauwe licht over een korte periode bij deze tandenbleekprocedure, hebben wij de potentiele voordelen voor de gezondheid ontdekt in het voorkomen, controleren en behandelen van paradonditis - één van de meest verspreide gezondheidsproblemen in ons land' vertelde Dr. Max Goodson, Directeur van het Klinische Onderzoek Centrum van het Forsyth Instituut. 'Misschien nog wel prikkelender is de gedachte dat er op een dag professionele en consumenten portables gemaakt kunnen worden die je tanden helpen paradonditis te bestrijden.'

David Pinto, PR Manager WIT(r): 'WIT is zeker verheugd over het feit dat aangetoond is dat tanden bleken met BriteSmile daadwerkelijk een positieve invloed op de gezondheid kan hebben. Overigens is het al zo, dat mensen, als ze bij ons geweest zijn, hun gebit veel beter gaan verzorgen.'

Over WIT(r):
WIT(r) heeft sinds anderhalf jaar een vestiging in Amsterdam en Rotterdam.
Door middel van de 'BriteSmile methode' worden tanden bij WIT(r) gemiddeld negen tinter lichter gemaakt. WIT(r) staat voor deskundigheid en professionaliteit in een ontspannen omgeving. Vooraf een afspraak maken is bij WIT(r) niet noodzakelijk.


---
Noot voor de redactie,