Politie Zeeland


---


O-2595-2005 Verkeersongeval materieel, Bruinisse

Gisteravond, omstreeks 19.14 uur, heeft op de N59 in Bruinisse, een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een 20-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen Duiveland, reed achter een auto die bestuurd werd door een 34-jarige Steenbergse. De 34-jarige moest plotseling op haar rem trappen. Dit werd te laat opgemarkt door de vrouw uit Schouwen, en zij reed achterop de auto van de Steenbergse. Beide auto's raakten beschadigd.
Ook op de Stoofweg, in Serooskerke (s), ontstond door eenzelfde manoeuvre een aanrijding. Een 66-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen Duiveland zag te laat dat een 46-jarige automobilist uit de gemeente Bergen op Zoom, moest remmen en reed tegen de auto van de man aan. Ook hier beschadigden beide auto's licht.


W-2596-2005 Onder invloed, Middelburg

Een 41-jarige Middelburger is gisteravond rond 23.30 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed over de Turfkaai, in zijn auto, toen hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee.


W-2597-2005 Ruit ingegooid, Middelburg

In de Waalstraat in Middelburg is gisteravond rond 23.30 uur een ruit ingegooid van een woning.
Bewoners van de woning schrokken op van een harde knal en glasgerinkel. Even later bleek een van de ruiten van de woning te zijn vernield. Een schadebedrag is nog niet exact bekend.


Z-2598-2005 Brand in auto, Zuidzande

In de Christoffelstraat in Zuidzande trof de politie vanmorgen vroeg, rond 04.52 uur, een brandende bestelbus aan.
De brand is door de brandweer geblust. De technische recherche stelt een onderzoek in naar mogelijke brandstichting in de bus.


Z-2599-2005 Aanrijding tussen bromfiets en personenauto, Terneuzen

Een 18-jarige bromfietser uit de gemeente Hulst reed vanmorgen omstreeks 07.45 uur over de Wielingenlaan in Terneuzen.
Hij verleende geen voorrang aan een, op een voorrangsweg rijdende, 45-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding waarbij gelukkig alleen maar materiele schade te betreuren viel.

W-2600-2005 Schietpartij, getuigen gezocht
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een mogelijke schietpartij die heeft plaatsgevonden in de omgeving van de President Rooseveltlaan/Hercules Segherslaan/Vincent van Goghlaan in Vlissingen.
Rond middernacht kwamen meldingen binnen van getuigen die schoten hadden gehoord. De politie heeft in de buurt een onderzoek ingesteld, maar geen verdachte personen meer aangetroffen. Uit getuigenverklaringen bleek dat er een man (verder signalement onbekend) schoten had afgevuurd en hierna was weggereden op een brommer. De politie zoekt getuigen van het voorval. Een ieder die iets meer kan vertellen over de schietpartij, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Vlissingen, of te bellen met 0900-8844.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.