Stork Groep NV

Stork Industry Services richt business group 'Oil & Gas' op

De olie- en gassector zijn speerpunten in de groeistrategie van Stork Industry Services, een strategische unit van Stork Technical Services. Daarom is de business group 'Oil & Gas' opgericht, met focus op up- en midstream*. De huidige offshore activiteiten vormen de basis van de nieuwe groep. Werkend vanuit de ervaringen en de goede relaties die zijn opgebouwd met grote klanten als NAM/Shell en BP, moet de groep uitgroeien tot de belangrijkste speler op het gebied van maintenance en modificaties in de Noordzee. Vanuit die positie zal op termijn de scope ook buiten de Noordzee geplaatst worden.

Oil & Gas wordt geleid door een driemanschap met als directeur Roy Bilbé. Roy Bilbé is afkomstig van de Gasunie, waar hij general manager was van 'Gasunie Engineering & Technology', een organisatie die onder zijn leiding uitgegroeid is tot een zeer vooraanstaande speler in de markt. Hij zal rapporteren aan directeur Jan Bruggenthijs van Stork Industry Services. Bilbé wordt bijgestaan door Jim Craig en Rob Heukelom, beiden werkzaam bij Stork. Zij worden als vice president verantwoordelijk voor business development, commerciële en operationele activiteiten.

Roy Bilbé (47, Engelse nationaliteit) is na zijn studie natuur- en wiskunde aan de universiteit van Hull in dienst getreden van British Gas (safety, international research en project management). In 1989 heeft hij de overstap gemaakt naar de Gasunie, waar hij aanvankelijk veiligheid en 'pipeline integrity' in zijn portefeuille had. Vanaf 1994 heeft hij als manager diverse operationele functies bekleed, laatstelijk als general manager van 'Gasunie Engineering & Technology'.

Jim Craig (37, Schotse nationaliteit) heeft economie, statistiek en business administration gestudeerd. Hij heeft ruim 14 jaar ervaring in de internationale upstream olie- en gasindustrie, via Halliburton en The Boston Consulting Group. Hij is momenteel manager corporate strategy bij Stork N.V. Rob Heukelom (40, Nederlandse nationaliteit) heeft na zijn studies procestechnologie en bedrijfskunde ervaring opgebouwd in de olie- en gasindustrie als managing director van diverse Nederlandse offshore servicebedrijven. Hij is momenteel werkzaam bij Stork Industry Services Offshore als operations manager.

Stork Technical Services is een kennisintensieve en professionele leverancier van integrale, technische dienstverlening voor installaties en machines in de industriële en de utiliteitsmarkt. De groep realiseerde in 2004 met 6.333 medewerkers een omzet van 796 miljoen van de totale Stork omzet van 1,82 miljard.


* Upstream: de winning en zuivering van olie of aardgas Midstream: transport, opslag en distributie van olie en aardgas

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14