Politie Gelderland-Midden

Arnhem, vier winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 12-05-2005

In twee winkels in de binnenstad van Arnhem zijn woensdagmiddag in totaal vier winkeldieven aangehouden. In een winkel aan de Rijnstraat zijn twee meisjes van 13 (Doesburg) en 16-jaar oud (Zetten) aangehouden op verdenking van diefstal van sieraden. Het tweetal krijgt vermoedelijk een alternatieve straf opgelegd via Bureau Halt. In een andere winkel zijn aan het eind van de middag twee Arnhemse vrouwen van 23 en 27-jaar oud op verdenking van het stelen van kleding. Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - mannen overgoten met frituurvet

Publicatiedatum: 12-05-2005

Twee Arnhemmers van 21 en 23 jaar zijn woensdagavond overgoten met frituurvet. Dat gebeurde in een flat in de wijk Vredenburg in hun woonplaats. Beide slachtoffers liepen lichte brandwonden op maar hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie heeft kort na het voorval een 27-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling.
De beide slachtoffers stonden volgens hun verklaring te roken op de noodtrap in het flatgebouw toen ze ineens hete vloeistof over zich heen voelden lopen. Dit bleek verhit frituurvet te zijn wat voor het grootste deel op hun kleding terecht was gekomen. De twee slachtoffers gingen vervolgens op zoek naar degene die er mee gegooid zou hebben en vonden sporen bij een bovenbuurman. Dit bleek de 27-jarige Arnhemmer te zijn die tegenover de beide slachtoffers verklaard zou hebben met het frituurvet gegooid te hebben omdat hij last had van hen had toen ze op de noodtrap stonden te roken. De slachtoffers waarschuwden hierop de politie, die de Arnhemmer in zijn woning aanhield. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Door de beide slachtoffers is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---