Politie Groningen

Persberichten donderdag 12 mei 2005

Provincie Groningen 12-05-2005 -

Groningen: drietal aangehouden voor vechterij
De politie heeft woensdagmorgen in een woning aan de Semarangstraat in de stad een drietal personen (26, 30 en 13 jaar oud) aangehouden die onder elkaar aan het vechten waren geweest en waardoor alle drie verwondingen hadden opgelopen. Tevens was een raam van de voordeur van de woning stukgeslagen. De politie ontving een melding van een mishandeling bij het pand. Ter plaatse bleek in het portiek een bebloede man (26) te staan. Hij verklaarde dat hij door de twee andere bewoners i n elkaar was geslagen. De twee anderen werden in het pand aangetroffen en hadden min of meer zichtbare verwondingen. Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten, maar na het afleggen van een verklaring werden ze weer op vrije voeten gesteld. Dit met uitzondering van de jongste (13). Hij stond gesignaleerd voor het feit, dat hij niet was teruggekeerd in een jeugdgevangenis na verlof. Hij is aan de parketpolitie overgeleverd. De oorzaak van de onderlinge ruzie bleef onduidelijk. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser loopt letsel op door loszittend voorwiel Een 49-jarige fietser uit Haren heeft woensdagmorgen een forse hoofdwond opgelopen nadat hij op de Verlengde Hereweg met zijn racefiets over de kop sloeg. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond doordat het voorwiel uit de voorvork raakte, vermoedelijk omdat deze niet goed vast zat.

Groningen: autoruitreparatietent waait door achteruit
De achterruit van de auto van een 74-jarige Stadjer is woensdagmiddag totaal vernield toen een opgewaaide tent op de auto belandde. De tent werd gebruikt tijdens het repareren van een ruit van een andere auto die op de parkeerplaats van een winkelbedrijf stond. Toen de reparateur aan het lunchen was waaide de tent weg en veroorzaakte een niet te repareren schade aan de achterruit van de auto van de 74-jarige Stadjer die daar ook geparkeerd stond. De schade wordt door het reparatiebedrijf afgewikkeld met de gedupeerde.

Ulrum/Bedum: man aangehouden voor huiselijk geweld
Een 45-jarige inwoner van Bedum is woensdagmorgen door de politie in zijn woning gearresteerd voor een ernstige bedreiging van zijn ex die in Ulrum woonde. Hij had zijn ex bedreigd met een mes en een bijl, nadat hij met geweld was binnengedrongen. Toen hij in de gaten kreeg dat de politie was gewaarschuwd verliet hij het pand en verdween per auto naar zijn woning in Bedum. Daar werd hij aangehouden. Overigens ging dit niet zonder slag of stoot. De politie moest behoorlijk op hem inpraten. Toen dat niet lukte en hij de woning hermetisch afsloot is hij door een aanhoudingseenheid van de politie uit de woning gehaald en vervolgens voor nader onderzoek ingesloten.

Veendam: onderzoek mishandeling
De politie heeft woensdag een onderzoek ingesteld naar een mishandeling van een 53-jarige Veendammer. Betrokkenen had aangifte gedaan van de mishandeling die maandag had plaatsgevonden op de Verlengde Kerkstraat in Veendam. Als verdachte zijn twee 19-jarige plaatsgenoten van de Veendammer aangehouden en verhoord. Uit het onderzoek blijkt dat er onenigheid was ontstaan, nadat de aangever met het tweetal in botsing kwam toen ze elkaar tegenkwamen. Na een woordenwisseling zijn er enkele klappen uitgedeeld, waarbij de 53-jarige man onder meer zijn neus brak. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen in het ziekenhuis. De politie heeft de verschillende verklaringen opgenomen in een proces-verbaal. De lezingen lopen enigszins uiteen. Het proces-verbaal wordt opgestuurd naar de officier van justitie die zal beoordelen op welke wijze deze zaak zal worden vervolgd.

Stadskanaal: autodief na ongeval aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden die betrokken was bij een doorrijden na een aanrijding. Hij was tegen een wegafzetting gereden en vervolgens doorgereden. De gewaarschuwde politie constateerde dat de man onder invloed was van alcohol en mogelijk ook onder invloed van drugs. Hij bleek bijna 0.5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tevens was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De auto waarin de man reed was dinsdagnacht na een inbraak gestolen uit een Motoren Revisiezaak aan de Hoofdstraat in Stadskanaal. De Leeuwarder bleek daarvoor verantwoordelijk te zijn en legde daarover een bekennende verklaring af. Hij is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Leens: Leeuwarder onder invloed
Een 44-jarige automobilist uit Leeuwarden is woensdagnacht op de Provincialeweg bij Leens aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek 1.1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs was reeds eerder ingevorderd door de politie in Den Bosch. Hij kreeg daarom ook een proces-verbaal voor het rijden in een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.
Een automobilist uit Grijpskerk werd op dezelfde weg ter hoogte van Ulrum bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij had 1.2 promille alcohol in zijn bloed en kreeg tevens een rijverbod van enkele uren.

Leek: verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole op De Schelp in Leek zijn woensdag verschillende overtredingen geconstateerd. Zo werd er in totaal106 keer proces-verbaal opgemaakt voor overtredingen als bijvoorbeeld het niet tonen van het rijbewijs (32), kentekenbewijs (30), niet dragen van de gordel (10), rijden met rode diesel (4), verkeerd kenteken (2), ondeugdelijke losbreekinrichting aanhanger (2), en gladde band (2). Verder werden er nog bekeuringen uitgeschreven voor verkeerde belading (3), constructiesnelheid bromfiets (4), ongeldig handelaarkenteken (3) onverzekerde bromfietsen (2) en verschillende technische gebreken aan voertuigen. De controle werd verricht door politie, douane, Keuringsdienst van Waren en de Marechaussee.