KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

12-5-2005

Ook door de week volop activiteiten op het Internationaal
Zeilwedstrijdcentrum

BAGGERMOLEN OP STOOM GELIFT OVER INTERNATIONAAL ZEILWEDSTRIJDCENTRUM

11 mei om 7.00 uur 's ochtends was in het draaiboek de tijd dat de baggermolen gehesen zou worden. Het werd een uur later, voordat het roestige geheel tussen de kranen boven het nu nietige kraantje van het zeilwedstrijdcentrum hing.
Om 10 uur begaf het transport zich over de buitendijkse weg richting het Stoommachine Museum Medemblik wat net voorbij het bungalowpark Zuiderzee aan de rechterkant gisitueerd is bij het stoomgemaal. De vereniging van het Stoommachine Museum Medemblik vergadert
jaarlijks in de grote conferentiezaal van het Internationaal
Zeilwedstrijdcentrum. De organisatie van het EK Mirror twee jaar geleden huurde het museum voor de VIP's af voor een borrel en
rondleiding.

NIEUWE BOOT VOOR SVEN EN KALLE COSTER

Afgelopen maandag werd de nieuwe 470 van Sven en Kalle Coster gedoopt door moeder Annemarie.
Coach en vader Dick en manager Topzeilen Hessel Evertse toonden zich tevreden met de nieuwe Mc.Kay 470. Het is alweer de negende 470 van de succesvolle broers. De boot heeft de naam: TC IX (Team Coster 9) en is beschikbaar gesteld door het Watersportverbond, afdeling TOPZEILEN. Mede door de sponsors Versatel, Delta Lloyd en Armada is het mogelijk materiaal voor kernploegleden aan te schaffen.
De verwachtingen zijn hooggespannen voor het komend seizoen: het EK 470 wordt van 5 - 14 juni in Gdynia (POL) verzeild en het WK 470 wordt van 20 - 29 augustus in St. Francisco (USA) verzeild.
Sven en Kalle Coster zullen de aankomende Holland Regatta uitkomen met de nieuwe boot .

FRANS VAN DIJK LOOPT MEE MET KERNPLOEG YNGLING TRAININGEN

Nu we verder in het seizoen komen zijn de buitenlandse trainingsstages voorbij: door de weeks traint de kernploeg vanaf het Internationaal Zeilwedstrijdcentrum.
Het unieke Ynglingtraject waarbij 9 zeilsters fulltime gaan zeilen is van start. Frans van Dijk van het NOC&NSF ondersteunt het project, waardoor het inititatief, wat door bondscoach Jaap Zielhuis na het succes van de Ynglings op de afgelpen Olympische Spelen is ingezet, doorgang kan vinden.
Marjon Kooistra traint de meisjes vanaf het Internationaal
Zeilwedstrijdcentrum.

WINDSURFERS WEER OP HET ZEILWEDSTRIJDCENTRUM

De potentiele windsurfploeg traint dagelijks onder leiding van windsurfcoach Jochem Brenninkmeijer.
Op dit moment zijn de volgende windsurfers aan het trainen: Joeri van Dijk, Casper Bouman, Adriaan van Rijsselberghe en Roy van Koolwijk. Deze surfers breiden zich voorlopig voor op het formula board. Het Olympische RSX-board waarop in 2008 gesurft zal worden, is nog niet leverbaar.