Politie Gelderland-Midden

Open Dag politiebureau Zevenaar

Publicatiedatum: 12-05-2005

Op zaterdag 21 mei a.s. organiseer de nieuwe unit Rivierenland-Oost een Open Dag in en rond het politiebureau aan de Zonegge 24-04 in Zevenaar. Met de Open Dag viert de unit de officiële samenvoeging van de units Duiven en Zevenaar. Voor de samenvoeging werd het politiebureau in Zevenaar verbouwd. Het publiek is tussen 13.00 - 17.00 uur welkom in het politiebureau in Zevenaar aan de Zonegge 24-04 .

Van rondleiding tot demonstratie
Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers een kijkje in de keuken van de politie-unit nemen. Er is in en rond het politiebureau van alles te zien en te beleven. Iedere bezoeker kan een uitgebreide rondleiding maken door de nieuwe gedeeltes van het politiebureau. Zo zijn de werkruimtes van de agenten te zien, maar ook de oponthoudkamers en verhoorkamers. Op de binnenplaats van het politiebureau is er voor kinderen van alles te beleven. Zo kunnen zij als heuse ME-er op de foto. Er is een uitgebreide opstelling van politievoertuigen. Tevens zijn er op het terrein van het politiebureau enkele stands ingericht waarbij onder andere Bureau HALT, Slachtofferzorg maar ook de afdeling Drugs uitleg geven over hun werk geven. Mensen die hun rijvaardigheid/theoriekennis willen testen, zijn welkom in de rijsimulator die wordt opgesteld.

Aan het eind van de middag volgen twee demonstraties. Om +/- 15.00 krijgt de bezoeker te zien hoe iemand wordt aangehouden die vuurwapengevaarlijk is. Om +/- 16.15 uur volgt een demonstratie van de politiehonden.

/////////////////
Contactpersoon redactie:
Carla Verhaaf
Bureau communicatie Zevenaar
0316- 368031

---