VERENIGING EIGEN HUIS
http://www.eigenhuis.nl

Vereniging Eigen Huis geeft cursus hypotheek afsluiten

Vereniging Eigen Huis organiseert regelmatig
voorlichtingsbijeenkomsten in het land om huizenkopers objectief te informeren over alles wat bij het kopen van een eigen huis komt kijken. Omdat huizenkopers uiteraard veel vragen hebben over de hypotheek heeft deze consumentenorganisatie nu ook een speciale hypotheekcursus ontwikkeld. Het doel van de cursus is om de consument de valkuilen te laten herkennen, zodat de huizenkopers met een gerust hart de juiste hypotheek kan vinden en afsluiten.

Als je voor het eerst een huis koopt krijg je met allerlei nieuwe dingen te maken. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal erg ingewikkeld. Ook de financiële gevolgen van de koop van een woning zijn groot. Daarom heeft Vereniging Eigen Huis nu een cursus waar je in één avond alles leert over hypotheken. De cursus is vooral gericht op mensen die voor het eerst een woning kopen. Alle ins en outs over hypotheken worden duidelijk uitgelegd.

Zo wordt duidelijk uitgelegd hoe je kunt bepalen wat een verantwoord hypotheekbedrag is bij je eigen inkomen. Medewerkers van Vereniging Eigen Huis leggen ook uit welke verschillen er zijn in hypotheekrente en leggen de voor- en nadelen van de diverse aflossingsvormen. Natuurlijk komen de belasting aspecten aan de orde. Ook andere onderwerpen die met de financiering van het huis te maken hebben passeren de revue, zoals de zin en onzin van allerlei verzekeringen. Ook de Nationale Hypotheekgarantie, de bankgarantie en de startersregelingen ontbreken niet. Tenslotte leert de deelnemer hoe hij de juiste geldverstrekker kiest.

In de maand juni wordt de cursus drie keer georganiseerd. Een overzicht van de data en locaties is te vinden op www.eigenhuis.nl/voorlichting. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen 15 euro per persoon voor leden van Vereniging Eigen Huis en 20 euro per persoon voor niet-leden. Dat is inclusief een uitgebreide cursusmap. Een tweede gezinslid of partner kan deelnemen voor 10 euro per persoon.
Wie belangstelling heeft om de cursus bij te wonen kan zich schriftelijk, telefonisch, of per e-mail aanmelden bij: Vereniging Eigen Huis, Postbus 735, 3800 AS Amersfoort, telefoonnummer
033-4507633, e-mail: publieksvoorlichting@veh.nl.

Noot aan de redactie:
Om organisatorische redenen is het van belang te vermelden dat belangstellenden voor de avond zich van tevoren aanmelden bij Vereniging Eigen Huis.
Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht of over Vereniging Eigen Huis in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Magda Coppoolse van de afdeling Publieksvoorlichting: 033-4507434.

12 mei 05 12:37