Politie Amsterdam-Amstelland

Actie wijkteam Balistraat: 10 arrestaties
12-5-2005. Afgelopen dinsdag en woensdag werd door het wijkteam Balistraat een multidisciplinaire actie gehouden. Het doel was het aanpakken van jeugdoverlast, drugsoverlast en het tegengaan van inbraken in woningen en voertuigen.
Hennepplantages uit de lucht gegrepen
12-5-2005. Afgelopen woensdag rolde het wijkteam Admiraal de Ruijterweg vier hennepplantages op. Na overlastmeldingen maakte een helicopter van het Korps Landelijke Politiediensten opnamen vanuit te lucht met een thermische camera. Al snel bleken vier woningen extreme warmte uit te stralen. In de woningen werden huisplantages aangetroffen met zo'n 80 a 100 planten.

---
Politie zoekt getuigen van straatroof op bejaarde 12-5-2005. Woensdagmiddag rond halfvijf werd een 81-jarige vrouw van haar tas beroofd op een parkeerplaats op Ter Kleef in Buitenveldert. De politie is op zoek naar getuigen.
Wapens en cocaïne gevonden
12-5-2005. Woensdagavond rond acht uur troffen agenten in een woning aan de K-buurt twee vuurwapens met bijbehorende munitie en tientallen grammen cocaïne aan. Een 41-jarige bewoonster werd gearresteerd. Steekpartij op Bijlmerplein
12-5-2005. Op zaterdagavond 30 april rond kwart over acht raakte een 28-jarige man ernstig gewond bij een steekpartij op het Bijlmerplein. De man liep met kennissen over het plein toen hij een andere man tegenkwam waarmee hij ruzie had gehad. Er ontstond een woordenwisseling die uitliep op een vechtpartij. Toen omstanders de twee mannen uit elkaar hadden gehaald, bleek het slachtoffer enkele steekwonden te hebben. De verdachte wist te ontkomen.

De recherche is op zoek naar getuigen of mensen die informatie hebben over deze steekpartij. U kunt bellen met: (020) 559 4860.