1e persbericht van donderdag 12 mei 2005

Eindhoven 12-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietser gewond bij ongeval

Donderdagochtend rond 8.15 uur is op de kruising Antony van Leeuwenhoeklaan en Beukenlaan een 34-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt. Hij werd aangereden door een 50-jarige automobilist uit Eindhoven die hem geen voorrang verleende. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had letsel aan zijn schouder.

Eindhoven: Man aangehouden voor stelen wiel

Op het Stationsplein is donderdagochtend om 9.50 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie trof hem aan terwijl hij een wiel in zijn fiets aan het vervangen was. Dit wiel bleek echter even daarvoor gestolen te zijn vanuit een fiets die eveneens op het stationsplein stond. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Helmond: Aanhouding na lastig vallen vrouw

Op de Beelsstraat is donderdag rond 1.15 uur een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het lastig vallen van een 48-jarige vrouw uit Helmond. Dit gebeurde rond 00.40 uur op het Binderseind. De vrouw fietste daar en werd ingehaald door een man op een bromfiets die haar betastte. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Best: Hennepkwekerij aangetroffen na brand in bedrijfspand

In het bedrijfspand aan de Kanaaldijk, waarin afgelopen vrijdag een brand woede, is een hennepkwekerij aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat in één kweekruimte 615 planten stonden en in een andere ruimte 390. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het onderzoek hiernaar wordt voortgezet.

Nuenen: Fietsen uit bedrijf gestolen

Donderdagochtend rond 4.15 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Duivendijk. Een ruit aan de voorzijde van het bedrijf werd vernield. Er werden twee racefietsen en een mountainbike meegenomen.