Universiteit Nyenrode

Nieuwe beurzen ingesteld aan Nyenrode Business Universiteit


- PERSBERICHT - Breukelen, 12 mei 2005 - Aan de Nyenrode Business Universiteit is een aantal beurzen ingesteld voor studenten in het fulltime Master of Science in Management (MSc) programma en voor studenten in het International MBA programma. De MSc-beurzen zijn met name bedoeld voor studenten van specifieke Nederlandse opleidingen. De beurzen voor het International MBA zijn met name bedoeld voor studenten uit bepaalde regios van de wereld. Met de beurzen wil Nyenrode de kansen om een opleiding aan de universiteit te volgen voor zeer gemotiveerde en talentrijke studenten verder vergroten.

De Nyenrode Business Universiteit heeft een traditie van ondernemerschap, aldus president Herman Bruggink. Wij zijn op zoek naar mensen die het initiatief nemen. Mensen die dingen op een andere manier doen. Mensen die verantwoordelijk zijn: denken voordat ze handelen over wat voor effect hun acties op anderen en de wereld rondom hen heeft. In het kort, met de introductie van deze nieuwe beurzen hoopt Nyenrode de mensen te vinden die de beste durven te zijn.

Drie Spirit of Enterprise Scholarships De Spirit of Enterprise Scholarships, aangeboden door het Nyenrode Fonds, zijn voor de nieuwe generatie MSc- en MBA-studenten. Voor drie aankomende studenten is er een bedrag van 10.000 beschikbaar. De beurzen worden uitgereikt rond de thema's Gedreven, Scherpzinnig en Betrokken, de drie waarden van Nyenrode.

MSc-beurzen
Het Master of Science in Management van de Nyenrode Business Universiteit is een intensieve Engelstalige bedrijfskundeopleiding, waarbij studenten gedurende zestien maanden op de campus van Nyenrode leven en studeren. Het MSc is met iedere afgeronde bacheloropleiding toegankelijk. Voor het academisch jaar 2005-2006 zijn de volgende beurzen ingesteld:

- Dr. E.B.J. Postma Scholarship, voor een student met een afgeronde bachelorstudie aan een Nederlandse universiteit of Hogeschool, groot 10.000

- De Nationale Haringpartij Scholarship 2005, voor jonge getalenteerde studenten met affiniteit voor communicatie, groot 10.000
- De Presidents Lawyers Scholarship, een op persoonlijk initiatief van de President, mr. Herman Bruggink, ingestelde beurs voor rechtenstudenten met een afgeronde bachelor, groot 10.000
- De INHOLLAND Scholarship 2005, voor afgestudeerd talent van Hogeschool INHOLLAND, groot 11.500
- De International Student Scholarship 2005, voor jonge, getalenteerde internationale studenten (niet-Nederlands) met affiniteit voor het internationale bedrijfsleven, groot 11.500
- NESO-Nyenrode MSc Scholarships 2005, twee scholarships bedoeld for inwoners van China, beide groot 11.500

International MBA beurzen Het International MBA van de Nyenrode Business Universiteit biedt managers en ondernemers met enige jaren werkervaring de kennis, ervaring en persoonlijke ontwikkeling voor een internationale carrière. Voor het International MBA programma zijn de volgende beurzen beschikbaar:

- Het Deans Talent Fund 2005, bedoeld voor buitengewoon talent, ongeacht het land van herkomst, groot 24.000

- De Nyenrode Latin America Scholarship 2005, bedoeld voor talent uit Latijns Amerika, groot 15.000
- De Presidents Scholarship 2005, bedoeld voor talent uit Zuid-Afrika, groot 15.000

- NESO-Nyenrode MBA Scholarship, bedoeld voor inwoners van China, groot 10.000

- Wim Kok Scholarship for European Talent, voor inwoners van de nieuwe lidstaten van de Europese Unie, groot 15.000
- Johnson Wax Scholarship, voor een uitmuntende kandidaat uit een van de landen uit Oost-Europa, groot 10.000

Meer informatie over de beurzen en de voorwaarden van toekenning is te vinden op www.nyenrode.nl.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (