Ingezonden persbericht


GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Fujitsu bouwt nieuw storage-netwerk voor Rode Kruis Ziekenhuis

Maarssen/Beverwijk, 12 mei 2005

IT-services-specialist Fujitsu heeft een vijfjarig contract gesloten met het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk voor het installeren en onderhouden van een geavanceerde storage-infrastructuur, op basis van een Storage Area Network (SAN), inclusief geïntegreerde backup- en recovery-oplossing. Met de nieuwe infrastructuur voorziet het RKZ in de toenemende behoefte aan opslagcapaciteit ten gevolge van het explosief groeiende gebruik van gedigitaliseerde informatie, zoals patiëntendossiers, röntgenfoto's en CTI/MRI-scans. De uitwijkfaciliteit door middel van een koppeling aan de storage-omgeving van het Kennemer Gasthuis in Haarlem - via de eerder door Fujitsu aangelegde Digitale Snelweg Kennemerland, die de drie ziekenhuizen in de regio met elkaar verbindt - garandeert een optimale beschikbaarheid van alle vitale gegevens.

Spil in de door Fujitsu te bouwen infrastructuur is de krachtige en kostenefficiënte HP StorageWorks Enterprise Virtual Array 5000: een state-of-the-art RAID-storage-systeem met een grote capaciteit en beschikbaarheid. De EVA5000 is uiterst flexibel en ondersteunt alle gewenste functionaliteit, nu en in de toekomst. Van snelle FCAL-schijven voor primaire dataopslag, ten behoeve van onder meer het SAP Ziekenhuis Informatiesysteem (ZIS) en de kantoorautomatisering, tot high-capacity FATA-disks voor secundaire dataopslag. Op termijn zal ook AGFA's Picture Archiving and Communication System (PACS) aan het systeem gekoppeld worden, inclusief een HP Reference Information Storage System (RISS)-configuratie.

Met behulp van de meegeleverde HP StorageWorks Continuous Access-software kan de EVA5000 in Beverwijk continu up-to-date kopieën van alle belangrijke gegevens maken en deze, via de Digitale Snelweg Kennemerland, opslaan op het storage-systeem van het Kennemer Gasthuis in Haarlem (locatie EG). De HP StorageWorks Business Copy-software maakt het mogelijk snapshots en -clones te creëren zonder de beschikbaarheid van applicaties te hinderen. Het systeem is daarmee bij uitstek geschikt voor gebruik in een datacentrum als dat van het RKZ, waar het continueren van de bedrijfsvoering en het conserveren van bedrijfskritische informatie van levensbelang zijn.

Met Fujitsu's geïntegreerde enterprise backup- en recovery-oplossing, gebaseerd op HP's Data Protector-software, vervalt de noodzaak om per server fysiek backups met individuele drives en tapes te maken. In plaats daarvan wordt gebruikgemaakt van de mogelijkheden van een Fibre Channel SAN en een centrale Tape Library: de HP StorageWorks MSL6030FC Ultrium 460 Library. Daardoor kan het RKZ alle backups vanaf één locatie initiëren en bewaken. De belangrijkste serversystemen en backup-faciliteiten worden door middel van SAN-switches met elkaar verbonden. Om de kleinere servers aan het SAN te koppelen, worden iSCSI-routers ingezet.

Viktor Krul, Directeur Beheer van het Rode Kruis Ziekenhuis, is blij met de keuze voor Fujitsu. "Fujitsu heeft tijdens de bouw van vergelijkbare storage-infrastructuren bij het Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis in Haarlem aangetoond een zeer professionele IT-speler te zijn die een gecompliceerd project snel en soepel tot een goed einde weet te brengen. Dat heeft ons het vertrouwen gegeven ook de opdracht voor de realisatie van onze storage-infrastructuur aan Fujitsu te gunnen."

Willem Ronner, Account Manager bij Fujitsu, ziet de opdracht als een nieuw bewijs van de goede naam die Fujitsu in de gezondheidssector heeft. "Die reputatie hebben we zowel te danken aan onze kennis van IT-zaken als aan onze kennis van de sector. Vele zorginstellingen hebben de zorg voor hun IT al aan ons toevertrouwd. Met succes. Zo wonnen we onlangs nog de prestigieuze ABC Award voor de aanleg van een centrale IT-infrastructuur voor de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker."

Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited, een van 's werelds grootste IT-concerns. Op het gebied van IT-services neemt Fujitsu wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor organisaties uit diverse sectoren en levert specifieke business solutions voor de logistieke en retailmarkt. Hierbij heeft Fujitsu Services als doel de prestaties van organisaties te verbeteren, zodat zij hun klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen.

Bij Fujitsu Services in Nederland (Maarssen) zijn ruim 740 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 260 actief bij de internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand IT-systemen en -infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Cisco, Citrix, Fujitsu Siemens Computers, HP, Microsoft en 3Com.

Meer informatie: http://nl.fujitsu.com

Corporate informatie Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis met 375 bedden dat zich richt op de regio Kennemerland.

Om patiënten de beste mogelijke zorg te kunnen bieden, werkt het Rode Kruis Ziekenhuis nauw samen met huisartsen, thuiszorg, verpleeghuizen en andere zorgorganisaties in de regio.

Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis staat nationaal en internationaal aan de top, zowel vaktechnisch als wetenschappelijk gezien.

Het Rode Kruis Ziekenhuis is gevestigd in Beverwijk en heeft een polikliniek in Heemskerk. Er werken ruim 1.300 mensen en 300 vrijwilligers.

Meer informatie: www.rkz.nl

Voor meer informatie/fotomateriaal:

Annet Postma, Marketing & Communicatie, Fujitsu Services B.V.

Tel: +31 346 598 213 Fax: +31 346 568 613 Email: annet.postma@nl.fujitsu.com

Petra Timmer, Communicatieadviseur, Rode Kruis Ziekenhuis

Tel: +31 251 265 727 Fax: +31 251 220 533 Email: ptimmer@rkz.nl