Ingezonden persbericht

Wiegel vindt duurdere zorg geen probleem

AMSTERDAM, 20050512 -- "De hele wereld ziet elkaar soms wel twee keer per week op congressen en symposia. Ik heb dat altijd hoogst bizar gevonden. Ik ga er nooit naar toe. Dan denk is soms: 'Ga gewoon aan het werk!'" Dat zegt Hans Wiegel over de Nederlandse zorgbranche. Wiegel wordt als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland geïnterviewd in het nieuwe vakblad MedischOndernemen. In een openhartig gesprek geeft hij zijn mening over de veranderingen in de zorg.


De arts zou een bemiddelende functie moeten vervullen tussen patiënt en verzekeraar en "desnoods een brief moeten schrijven naar de verzekeringsmaatschappij om een aanvraag te onderbouwen". Angst voor kostenstijgingen heeft de voorzitter niet: "De burger wil best wel een behoorlijk deel van zijn inkomen betalen" en "Dat de gezondheidszorg duurder wordt is geen probleem".

MedischOndernemen 2, mei 2005, bevat verder een serie artikelen over het thema Pensioen, en een interview met hoogleraar gezondheidsrecht Willemien Kastelein. Kastelein gaat in op de toenemende claimcultuur en de veranderende relatie tussen patiënt en arts: "Vandaag de dag is het contact met de dokter anoniemer en zakelijker, met als gevolg dat mensen makkelijker klagen."
MedischOndernemen is een nieuw vaktijdschrift voor medici met een eigen praktijk. De eerste uitgave verscheen in oktober 2004. Het magazine verschijnt dit jaar vier keer en bevat een mix van achtergrondartikelen, interviews, aansprekende cases en praktische informatie. Thematisch komen alle facetten van de praktijkvoering aan bod, zoals financiën, fiscaliteiten, personeel en automatisering.




Ingezonden persbericht