Dienstenbond CNV

T-Systems doet eindbod voor nieuwe CAO
12-05-2005

Na vier keer onderhandelen over een nieuwe CAO voor 2005, heeft T-Systems een eindbod gedaan. Dat betekent dat het ICT bedrijf van mening is dat het, met zijn laatste voorstel het maximaal haalbare heeft geboden, om tegemoet te komen aan de CAO-voorstellen van de vakbonden.

Voordat we echt over de CAO van 2005 konden onderhandelen, hadden we nog een afspraak staan over een eenmalige uitkering vanuit de vorige CAO. Deze eenmalige uitkering was afhankelijk van de omzetstijging. Wij hebben uw directie ervan kunnen overtuigen dat deze eenmalige uitkering van 1,5 procent zal moeten plaatsvinden op grond van de gerealiseerde omzetstijging.

Eindbod werkgever CAO 2004
Een aantal van de belangrijkste punten uit het eindbod zijn: Een looptijd tot 1 april 2006, onder de voorwaarden dat over de ziektekosten met terugwerkende kracht tot 1 januari 2006 afspraken kunnen worden gemaakt en dat hetzelfde ziektekostenbudget als in 2005 uitgangspunt voor de onderhandelingen in 2006 zal zijn. Daarnaast zullen in een studiecommissie afspraken gemaakt worden over de levensloopregeling en bezien worden of de huidige pensioenregelingen voldoen aan de wetgeving per 1 januari 2006. Uw werkgever biedt een structurele loonsverhoging van 1 procent per 1 april 2005. Dat is op zich niet slecht voor een bedrijf in deze sector. Bovendien wil uw werkgever specifieke afspraken maken over de loondoorbetaling in het tweede ziektewetjaar.
Beleid met betrekking tot inzetbaarheid en employability wil uw werkgever zeer specifiek in de organisatie gaan uiteen zetten. Daarnaast wil uw werkgever afspraken maken over (incidenteel) telewerken.

Het woord is aan u!
U heeft de mogelijkheid om al dan niet in te stemmen met het eindbod van uw werkgever. Wij leggen het eindbod neutraal aan u voor. Deze stemming zal schriftelijk plaatsvinden, middels een stemformulier dat al onze leden bij T-Systems thuisgestuurd hebben gekregen. U kunt tot 20 mei 2005 stemmen.

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Carmen Scheuneman, tel. (040)2116674 of via e-mail: c.scheuneman@cnvdibo.nl Naast de landelijke activiteiten is de CNV Dienstenbond actief in veel bedrijven, waaronder uw bedrijf. CNV Dienstenbond komt op voor de belangen van medewerkers bij T-Systems zowel collectief als individueel en biedt bovendien professionele ondersteuning op arbeidsrechtelijk gebied. Daarnaast kunt u gebruik maken van gratis rechtsbijstand voor uw gezin en actuele informatievoorziening op veel gebieden. Misschien is uw collega nog geen lid en kunt u hem of haar overtuigen van het nut van een lidmaatschap.