Syntens


Ondernemers in Leek van start met parkmanagement

âEen verdere stap vooruit in het ondernemersklimaat van Leekâ, zo beschrijft voorzitter Henk Stoelwinder de oprichting op 28 april 2005 van de Vereniging Parkmanagement Leek. Tijdens een bijeenkomst met collega ondernemers en na intensief voorbereidend werk van een werkgroep bestaande uit ondernemers en de gemeente Leek, ondersteunt door Syntens en de Bedrijvenvereniging Leek, kon worden besloten om de Vereniging Parkmanagement Leek op te richten. Wethouder Meindert Bouma van Economische Zaken presenteerde de bestuursleden, waarna met de onthulling van het nieuwe logo het definitieve startsein werd gegeven.

âHet is een bekend gegeven,âstelt Stoelwinder, âals je in grotere volumes inkoopt dan kun je vaak aanzienlijke kortingen bedingen. Dat geldt voor ieder bedrijf afzonderlijk, maar als je met meerdere bedrijven tegelijk zaken of diensten aanschaft, dan is er nog veel meer voordeel te behalen. Daarbij kun je aan heel veel verschillende items denken, afval, lease autoâs, telecommunicatie, het onderhouden van groen op bedrijventerreinen om maar een paar mogelijkheden te noemen. Met de vereniging kunnen we een groter klantenpotentieel bieden en dus scherpe inkopen. Een aantal zaken, bijvoorbeeld beveiliging, zal verplicht worden, een aantal andere vrijwillig â In de werkgroep zijn al een tweetal zaken opgepakt. In de eerste plaats beveiliging. In Leek is men al in een vergevorderd stadium op dit gebied. âDaar kan de vereniging Parkmanagement Leek prachtig bij aanhaken. Er is door de huidige surveillancedienst Rendicom een voorstel gedaan, dat is gepresenteerd aan de leden en aspirant-leden. Op het gebied van energie is een raamcontract gepresenteerd met Rendo voor de levering van energie en gas. Op beide gebieden is al veel te winnen. Op andere terreinen gaat het bestuur nu voortvarend aan de slag om meer voordeel te behalen.â Bouma gaf de aanwezigen mee: âHet is belangrijk dat er veel bedrijven meedoen. Het ligt aan de ondernemers of parkmanagement een succes wordt.â

De belangstelling voor Parkmanagement in Leek is groot. Al na de eerste oproep melden zich tal van bedrijven aan en deze groep is gestaag gegroeid. Inmiddels hebben zich meer dan vijftig bedrijven, groot en klein, aangemeld. âIk verwacht dat dit aantal nog zal groeien als onze leden enthousiaste verhalen over de behaalde voordelen vertellen aan collega ondernemers in Leek.â Voor het bedrijvenpark Leeksterveld wordt bekeken of een verplicht lidmaatschap tot de mogelijkheden behoord. Het vinden van bestuursleden bleek helemaal geen probleem. Een enthousiaste ploeg werd zonder problemen geformeerd en gepresenteerd. Naast Henk Stoelwinder van HTX Automatisering nemen Kees Voogd (Jos bedrijvencentrum / Makelaardij Voogd) als vice-voorzitter, Anita Bosman (Ross Tucker) als secretaris, Wouter Reijnhoudt (Rabobank) als penningmeester en Ben Kappen (St. de Zijlen) Harm van Dijk (Van Dijk Verzuimmanagement en Advies) en Anne Schaaf (ASD Autoparts) als algemeen bestuurslid plaats in het bestuur. Zij zullen proberen de voordelen van het groot inkopen verder uit te buiten.