Politie Zuid-Holland-Zuid

12/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

12-05-2005 - Persberichten District II

ERVANDOOR NA STAANDEHOUDING
WERKENDAM De politie heeft woensdagavond een 41-jarige man uit Werkendam alsnog aangehouden na een korte achtervolging. De man ging ervandoor nadat hij op de A15 was staande gehouden in verband met een controle. Een agent reed op de A15 en zag hoe de man nabij Hardinxveld-Giessendam gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De man reed harder dan de toegestane 70 kilometer per uur, slingerde over de weg en bracht medeweggebruikers in gevaar door zijn rijgedrag. Bij een benzinestation werd de man staande gehouden. Maar toen de agenten zijn rijbewijs inzagen, ging de man ervandoor. De politie schakelde assistentie in. Alerte agenten wisten de man op de A27 bij de afrit Werkendam/Sleeuwijk tot stilstand te brengen. De man bleek teveel te hebben gedronken. Na een blaastest blies hij ver boven de streep. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

SERIE AUTO-INBRAKEN; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
LEERDAM/HOORNAAR Op zondagavond 8 mei en in de nacht van maandag 9 mei zijn in Hoornaar zon 14 auto-inbraken geweest. Alle gedupeerden deden aangifte bij de politie. De meeste autos betrof het type Volkswagen. De daders braken de autos veelal open door het portierslot te forceren. Uit de wagens werden diverse waardevolle spullen weggenomen. De inbraken vonden plaats door heel Hoornaar.

In de volgende nacht van maandag 9 op dinsdag 10 mei werden zes auto-inbraken gepleegd in Leerdam. Dit was in de Sperwerlaan en een zijstraat daarvan, de Dirk Karsstraat. Ook daar werden diverse waardevolle spullen gestolen. Omstreeks 04.40 uur werden twee daders in de Sperwerlaan gestoord door de bewoner die wakker werd van zijn autoalarm. De bewoner bonsde op zijn ramen waardoor de daders schrokken en wegrenden.
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien in de avond/nacht van 8/9 mei in Hoornaar en mensen die in de nacht van 9 op 10 mei in de Sperwerlaan of Dirk Karsstraat iets hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).