Politie Zuid-Holland-Zuid

12/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-05-2005 - Persberichten District I

PITBULL BIJT VROUW
DORDRECHT Een 20-jarige vrouw uit Dordrecht is op woensdagmiddag 11 mei gewond geraakt aan haar hand toen zij werd gebeten door een van haar pitbulls. Dit gebeurde in een woning aan de Assumburg. De twee honden waren in de woning met elkaar aan het bekvechten. Toen dit dreigde te escaleren, probeerde de vrouw de honden uit elkaar te halen. Daarbij werd ze door een van de honden in haar hand gebeten. De vrouw moest naar het ziekenhuis. Daar kreeg zij een tetanusprik en een hechting.

De honden werden door de politie in beslaggenomen. Na grondig onderzoek is gebleken dat het om twee American Stefford-achtige honden gaat zonder stamboom. Dit betekent dat het om pitbulls gaat die verboden zijn in Nederland. De eigenaar van de honden, een 22-jarige Dordtenaar, werd op het bureau gehoord over de honden. De man gaf toe dat zijn honden geen stamboom hebben. Hij heeft direct afstand gedaan van de dieren. Beide honden worden afgemaakt.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 12 mei een 46-jarige man uit België aangehouden op de Rijksstraatweg. De politie voerde een routinecontrole uit en het bleek dat de man met teveel drank op achter het stuur zat. Hij blies ver boven de streep. De Belg kreeg een rijverbod van acht uur . Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man krijgt een dagvaarding toegezonden.

GESTOLEN SLIJPTOL
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 11 mei een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal/heling. De politie zag de man lopen in de Nieuwkerkstraat met een slijptol die in de bouw wordt gebruikt. De agenten vertrouwden het niet en volgden de man een tijdje. Ze zagen hoe hij de slijptol bij vijf personen waaronder een medewerker van de politie Rotterdam-Rijnmond probeerde te slijten. De politie besloot de man aan te houden waarop de verdachte spontaan bekende de slijptol te hebben gestolen uit een container aan de Singel. Hij wilde de slijptol vervolgens verkopen. De rechtmatige eigenaar werd opgespoord en kreeg de slijptol terug. Deze meneer heeft aangifte van diefstal gedaan bij de politie.

VERNIELING AUTO
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 12 mei drie mannen van 19, 20 en 24 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een auto aan de Steegoversloot. Een bewoner in de straat zag hoe de voorruit van de auto werd vernield. Een van de mannen gooide er een klinker tegen aan. Op basis van het signalement konden de drie verdachten even later op de Voorstraat worden aangehouden. De mannen werden ingesloten.

WAARSCHUWING VOOR OPLICHTING
DORDRECHT De politie waarschuwt burgers voor personen die aan de deur langskomen en bewoners via een valselijk verhaal proberen op te lichten. De politie heeft inmiddels twee meldingen van personen binnen die mogelijk opgelicht zijn. Zij zijn woonachtig aan het Aletta Jacobs-erf en Maaskant-erf in Dordrecht. Beide personen werden aan de deur door een onbekende man benaderd die hen vroeg om zij een dierenliefhebber waren. Toen beiden bewoners daar positief op reageerden, vroeg de man of ze een actie wilden ondersteunen die de dierenambulance dan wel een dierenstichting ten goede zou komen. De bewoners moesten twee formulieren invullen met gegevens en rekeningnummer. Dit alles zou - volgens de onbekende man - inhouden dat er eenmalig 7 euro van de rekening zou worden geschreven. De bewoners zouden voor dit bedrag een jaar lang maandelijks een dierenmagazine krijgen. Daarna vertrok de onbekende man. Beiden burgers kregen later argwaan en deden melding van het incident bij de politie. Mogelijk worden burgers gedupeerd als er geld van hun rekening wordt geschreven. Als dit gebeurd, worden zij verzocht aangifte te doen bij de politie.

De politie waarschuwt burgers voor personen die met een dergelijk verhaal aan de deur komen. Zet uw handtekening nergens onder en doe geen toezeggingen. Burgers die inmiddels ook een onbekend persoon met een dergelijk verhaal aan de deur hebben gehad, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook mensen die mogelijk meer weten, worden verzocht contact op te nemen. U kunt ook langsgaan bij een politiebureau bij u in de buurt.