Gemeente Soest

Tentoonstelling

Datum: 29/04/2005

Tentoonstelling speelruimtebeleidsplan
in hal gemeentehuis tot 12 mei

De tentoonstelling over het speelruimtebeleid is geopend door wethouder Harry Witte. De tentoonstelling is nog tot 12 mei door iedereen te bekijken in de hal van het gemeentehuis. Daarna zal de presentatie nog op andere locaties in Soest te zien zijn. Publicaties daarover volgen.

Tentoonstelling speelruimteplan

De twee belangrijkste conclusies van het speelruimteplan zijn:
* Buiten spelen is buitengewoon belangrijk. Buiten moet het dus zo zijn ingericht, dat een kind er leuk en veilig kunt spelen.
* Elke leeftijd heeft andere wensen. Daarmee moet rekening worden gehouden.
Kleine kinderen willen hun moeder graag in de buurt. Een 16-jarige speelt liever wat verder weg van huis. Een peuter is blij met een wipkip, een puber wil iets anders. Speelruimte moet dus worden afgestemd op de verschillende behoeftes.

In 2005 gaat de gemeente de volgende speelplaatsen verbeteren of aanleggen, afgestemd op de behoefte:

* Speelplek Pijperpad in Overhees

* Speelplek Hamelstraat in Klaarwater

* Trapveld op De Eng

* Vinkenplein in 't Hart

* Farman de Brik in Soesterberg

* Aviatik/Rumpler in Soesterberg

* Colenso in Soestdijk

De ontwerpfase vindt plaats in samenwerking met kinderen, ouders en omwonenden. Iedereen wordt uitgenodigd voor een eerste vergadering: alle wensen en ideeën worden geïnventariseerd. Degenen die verder weg wonen, lezen een oproep op de speelplek, en kunnen zich aanmelden.

Daarna gaat de ontwerper aan de slag en natuurlijk probeert die met iedere wens rekening te houden. Op een tweede vergadering komt de ontwerper het ontwerp presenteren en met alle aanwezigen bespreken. Na die bespreking maakt de ontwerper het definitieve plan. Dat wordt aan alle betrokkenen toegestuurd. In een nieuwsbrief wordt ook verteld wanneer, welke werkzaamheden worden uitgevoerd.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer