FNV

Omstreden pensioenregeling BSN Glasspack afgewezen

De omstreden pensioenregeling bij BSN Glasspack, waarmee de CNV Bedrijvenbond en De Unie in december buiten FNV Bondgenoten om een cao-akkoord sloten, is afgewezen door de deelnemers in het pensioenfonds.

Het fonds heeft de toestemming van de werknemers en pensioengerechtigden nodig om wijzigingen in de regeling uit te voeren.

De cao voor de negenhonderd werknemers in Leerdam, Schiedam en Maastricht, die niet door de grootste bond in het bedrijf is getekend, bevat een groot aantal verslechteringen. FNV Bondgenoten was bewust buiten de onderhandelingen gehouden.

Vakbondsbestuurder Piet Janssen is dan ook blij met de uitslag van de deelnemersvergaderingen. "Wij hebben ons altijd verzet tegen de afbraak van de pensioenregeling en ook onze leden hebben dat meermalen uitgesproken. Deze uitslag maakt glashelder dat de werknemers wat ik maar de 'Judas-cao' noem, niet willen."

Volgens Janssen is het heel goed mogelijk om de huidige mogelijkheden voor werknemers om eerder te stoppen met werken overeind te houden. "BSN wil over de rug van zijn werknemers kosten besparen. De inhoud van het akkoord dat er nu ligt, is ronduit slecht te noemen en het wordt voor mensen die nu jonger zijn dan 55 jaar onmogelijk om eerder te stoppen met werken. Maar goed, nu is alles weer anders. De bal ligt bij de directie. Die zullen nu toch iets moeten, want het cao-akkoord dat ze nu hebben, kunnen ze niet uitvoeren."